Zakladní kurz astronavigace - oficiální přihláška.

Setkání, regaty, výstavy a akce pořádané v souvislosti s jachtingem

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

windward
moderátor
Reputace: 62

Zakladní kurz astronavigace - oficiální přihláška.

Příspěvekod windward » sob úno 02, 2008 2:36 pm

Vážení kolegové!

Zjistilo se, že najít prostor pro naši akci je poměrně složitá věc. Mimo jiné také proto, že většina prostor, která by připadala v úvahu, jsou obsazena. Vybral jsem nakonec variantu, která by mohla vyhovovat většině zájemců a mé maličkosti.

Termín. Původně jsem skrytě v duchu uvažoval o dvou školeních, tj. jak 16., tak i 17.02.2008. Musím se
z objektivních důvodů tohoto nápadu vzdat s tím, že školení mohu provést 16.02.2008. S těmi, komu tento termín nevyhovuje, se domluvíme dodatečně.

Školení proběhne v Brně v klubovně Lodních sportů na Brněnské přehradě od 09:00. Výhody:

- uvaří pro nás oběd: polévka 18,-, druhý chod 60,-
- udělají večeři: teplá 60,-, studená (klobásek) 30,-
- Černá Hora se čepuje přímo na místě za 17,- Kč !!!
- parkování je zdarma přímo u Lodních sportů
- v hotelu přes silnici mám domluveno ubytování pro 28 lidí ve dvoulůžkových pokojích, což vychází 300 Kč na osobu (jen pro toho, kdo ubytování bude potřebovat)
- po školení můžeme v klubovně zůstat a pít pivo až do půlnoci

Jednou z výhod je poměrně dobrý výhled, tj. za dobrého počasí budou dobré podmínky pro terénní cvičení.

Přihlášení na kurz. Každý zájemce nechť pošle mail na adresu info@jachting.info a uvede následující údaje:

- přezdívka na fóru
- zda chce oběd
- zda chce teplou večeři
- zda zůstává na pivní večírek (kvůli zajištění množství piva)
- zda potřebuje rezervovat ubytování

Přihlásit se je možné nejpozději do konce čtvrtka 07.02.2008.

Administrativní poplatek pro každého jednotlivce je stanoven ve výši 230,- Kč. K této částce každý zájemce přičte případně 78,- Kč za oběd a 60,- Kč za teplou večeři a výsledný součet zašle na číslo účtu 133827407/0300 , variabilní symbol 0801, konstaní 0558. Do zprávy pro příjemce uvede zájemce svou přezdívku na tomto fóru. Případné bytování bude hrazeno každým zájemcem samostatně přímo v hotelu, proto jeho cena není součástí administrativního poplatku.

Máte-li nějaké otázky, můžete je položit přímo zde, nebo napsat soukromou zprávu (SZ) buď mně nebo Liborovi.

Těším se na setkání s Vámi všemi.
Roman Verba (windward)
Naposledy upravil(a) windward dne ned úno 03, 2008 9:11 am, celkem upraveno 1 x.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob úno 02, 2008 3:00 pm

Pro ty, co používají zatím jiné pomůcky k navigaci než sextant, přidávám souřadnice
Loc: 49°13'53.147"N, 16°30'35.214"E

a odkaz na mapu:
http://www.mapy.cz/#x=137917184@y=13293 ... _152455041

TJ lodní sporty Brno
Rakovecká 1236/30
635 00 Brno-Bystrc

------------------

Aby nedoslo k omylu. Lodni sporty jsou pouze poskytovatelem mistnosti, jidla a piti. Veskere organizacni otazky je nutne resit bud s Windwardem anebo s Liborem v ramci tohoto portalu. (Windward)
Naposledy upravil(a) Libor dne sob úno 02, 2008 10:19 pm, celkem upraveno 1 x.
RadekS
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

Příspěvekod RadekS » sob úno 02, 2008 5:38 pm

Zastávka je Rakovecká, spojení je slušné, jen jeden přestup.
S ohledem na stejný způsob dopravy by mě zajímal odhadovaný čas konce oficiální části školení
(poslední vlak jede v 19:57, tramvaj cca 30 min. + něco na cestu k zastávce. Takže jestli to chci stihnout, tak musím vypadnout nejpozději v 19:00) Jinak si budu muset zamluvit to spaní, případně vzít auto, což se při cestováni single nevyplatí.
windward
moderátor

Příspěvekod windward » sob úno 02, 2008 6:43 pm

Planuji, ze "oficialni" cast skoleni se vycerpa kolem 18:00. Zkusenost mi rika, ze dalsi dve hodiny se budou rozebirat otazky auditoria, ktere nebylo mozne odpovedet v ramci "oficialni" casti skoleni.

Bez ujmy na znalostech je mozne odejit priblizne po 18:00.
Milos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

skorší odchod zo školenia

Příspěvekod Milos » pon úno 04, 2008 1:23 am

ja sice tiež idem na skolenie (dúfam, že mi Avari včas dodajú sextant), ale vecer (cca 19.00 - 20.00) musim byt doma - mame rodinnu akciu na ktorej musim byt. :?
Takze sa asi nemozem k nikomu do posadky pridat lebo najneskor okolo 18.00 skolenie bohuzial opustam a ostatní iste budu chciet este posediet/popiť/pospať ... musím teda ísť nezávisle svojím autom.
Takže musím prezidentovi poďakovať za veľkorysú ponuku miesta v jeho limuzíne. :)
Ale ak niekomu takýto skorý odchod do Bratislavy tiež vyhovie, kludne sa ku mne môže pridať.
prezident
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod prezident » pon úno 04, 2008 8:51 am

Milos rado sa stalo.

To all: Dufam ze sa nas tam par vecer stretne a prehodime par slov :good: (ked uz sa rezervuje aj ten hotilek)

+ Ja mam len jednu otazku k tej platbe. Nie je mozne to uihradit rano cash ? Vybavujeme sice ze by to nas kamarat v Brne poslal na ucet a ze mu dame potom cash, ale to nie je iste. Ak to budeme tu platiti bankovym prevodom tak vlastne za 360 Kc este zaplatime 500 Sk za prevod mimo SR. No a uprimne je pre mna lepsia predstava minut vecer 400 Kc s priatelmi ako ich dat nenazranej banke :whist:

Odvoz: Ja beriem auto, rano ideme z BA, prespavame s dumberom, 2 volne miesta, (ak sa potlacite vzadu aj 3)
Naposledy upravil(a) prezident dne pon úno 04, 2008 9:40 am, celkem upraveno 1 x.
prezident
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod prezident » pon úno 04, 2008 10:06 am

EEEE len tak pre info :D

Po januárovom tesnom prelete asteroidu okolo Zeme, príde na rad februárové úplné zatmenie Mesiaca. "Nastane v noci z 20. na 21. februára, kedy Mesiac vstúpi do tieňa Zeme," uviedol pre TASR Marek Husárik z Astronomického ústavu SAV v Tatranskej Lomnici.

"Zatmenie začne vstupom Mesiaca do polotieňa (penumbry) o 01.37 SEČ. Tento okamih je prakticky nepostrehnuteľný. Ak si počkáme do 02.00 SEČ, ľavý okraj mesačného disku začne zreteľne tmavnúť. Okamih úplného zatmenia začne o 02.45 SEČ, to už Mesiac vstúpi do tieňa (umbry) Zeme,"

Ale to sem asi nepatri, i ked astronavogacia no
Fitor
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Příspěvekod Fitor » úte úno 05, 2008 1:37 pm

Ahoj,
sextant bude snad zítra, mohl bych přihlásit i svojí dceru (příspěvek uhradím dvakrát) i když není registrovaná na foru? Snad vystačíme s jedním sextantem. Jinak by se musela vydávat za mně a já bych šel na ryby. :)
Fitor
windward
moderátor

Příspěvekod windward » úte úno 05, 2008 1:47 pm

Fitore,

dceru urcite prihlas i kdyz neni registrovana na foru. O sextant se podelite. Pokud je dcera nezletila, pak staci jen jeden administrativni poplatek + jidla dle vaseho uvazeni. Do prihlasky prosim uved, zda potrebujete ubytovani.

Mej se hezky. :)
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » úte úno 05, 2008 9:01 pm

Chystám se potvrdit účast jen ještě neumím říct zda budu moci zůstat do neděle. Nevím jestli je lepší domluvit noclech až na místě nebo ho pak zrušit. Nechci přidělávat starosti tak se jen ptám co je výhodnější pro vás objednatele. Taky do kdy musím zaplatit poplatek, neb nejsem vlastníkem účtu musím někoho zaúkolovat.
windward
moderátor

Příspěvekod windward » úte úno 05, 2008 9:26 pm

marks píše:Chystám se potvrdit účast jen ještě neumím říct zda budu moci zůstat do neděle. Nevím jestli je lepší domluvit noclech až na místě nebo ho pak zrušit.

Marksi,

jsi hodny, ze myslis na takove veci. O ubytovani si urcite rekni. Nebude problem jednu koji zrusit ihned na miste v sobotu. Staci, kdyz se mi pripomenes, a provedeme to.

vlozit / poslat penize na ucet je preferovana varianta. Kdyby ti to nejak ne vychazelo, lze vyjimecne zaplatit na miste.

Hlavne ne vahej s prihlaskou, to ostatni se vyresi po ceste. :)
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » stř úno 06, 2008 10:40 am

Ludek píše:Jedu v sobotu rano autem z Prahy (Stodulky). Kdyby mel nekdo zajem se pridat, tak misto v aute mam. Vracim se v sobotu vecer po kurzu.
Ludek

Ahoj Ludek,
já bych Té nabídky rád využil.
Jen ještě nevím na 100%, jestli vůbec pojedu a pokud ano, potřeboval bych být na místě o něco dříve než začnou přijíždět ostatní kamarádi. (organizační důvody).
Pokud bych nejel, dám včas vědět a alespoň bych tě využil jako kurýra, pro dopravu sextantu/ů .
Na místě by jsi je předal windwardovi a on by je rozdělil dále.
Ten můj by jsi po školení přivezl zpět a já bych si ho u tebe vyzvedl.
Šlo by to takhle?
alffa :?:
Ludek
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Ludek » stř úno 06, 2008 3:25 pm

Ahoj Alffo (nebo Alffe?),
Jasne ze by to slo. Posli mi detaily na muj e-mail ludek.zdrubecky@seznam.cz. at tady zbytecne neresime organizacni veci na foru.
Ludek
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » stř úno 06, 2008 3:50 pm

Ludek píše:Ahoj Alffo (nebo Alffe?),
Jasne ze by to slo. Posli mi detaily na muj e-mail ludek.zdrubecky@seznam.cz. at tady zbytecne neresime organizacni veci na foru.
Ludek

Bezva a určitě Ti dám včas vědět.
Na jak dlouho tipuješ jízdu, Stodůlky - Brno přehrada? :?
alffa
Ludek
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Ludek » stř úno 06, 2008 3:54 pm

Ja myslim tak kolem 2 h. V sobotu rano bude D1 v pohode.
Nejsem zadny zavodnik a mam rad sve body.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř úno 06, 2008 11:14 pm

Tato diskuze měla být pouze k ofciální přihlášce - problém či dotaz. Že se diskutuje vše tu i onde - bohužel...Po kurzu promažeme, nebo smažeme.
Nic není tajné, kdo chce nechť napíše, že se přihlásil.
K dnešnímu dni a 22 hodině eviduji 19 oficiálně přihlášených, z toho 7 chce večer posedět a 5 si přeje rezervovat nocleh. Stačí to takto?
Chybí mi ještě, z těch o kterých vím, přihláška Denise (mám pocit, že jede), ale jako zahraniční účastník může zaplatit až na místě.
mc1812
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mc1812 » čtv úno 07, 2008 6:11 pm

Zdravím,

16.02. mi moc nevyhovuje. Mám záujem o tento kurz a preto by som chcel aj za ostatných dúfajúcich poprosiť o iný termín. A šlo by to i niekde v Prahe?

Vopred vďaka!
windward
moderátor

Příspěvekod windward » pát úno 08, 2008 5:50 am

mc1812 píše:...Mám záujem o tento kurz a preto by som chcel aj za ostatných dúfajúcich poprosiť o iný termín...

Ahoj!

Domnivam se, ze ti, komu stavajici termin nevyhovuje, smutni nezustanou. Dokoncime tento kurs a uvidime, co se da delat. :)
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Příspěvekod lynx » pát úno 08, 2008 9:15 am

Ahoj,
jak už jsem někde psal, také nemůžu.
Přimlouvám se tedy za další termín!
(Samozřejmě včetně tekuté kompenzace :-)).
Sice jsem se začal astronavigaci učit sám, a na lecos přišel, ale pořád zbývá dost nezodpovězených otázek.
Praha by byla výborná, ale klidně přijedu do Brna. Pak by mi vyhovovala ona možnost ubytování.
Předem děkuju. :-)
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát úno 08, 2008 10:05 am

K dnešnímu dni a 10 hodině eviduji následující závazně přihlášené. Pokud není někdo uveden a hlásil se, pošlete zprávu co nejdříve.

1 Libor
    2 dumber
    3 PREZIDENT
    4 DODO
    5 KATKA
    6 Nessie
    7 MartiB
    8 Meryl
    9 RadekS
    10 Johna
    11 teista
    12 Marmont
    13 Ludek
    14 Vladusko
    15 Milos
    16 Petr Kachna
    17 janekz
    18 vilma
    19 marks
    20 Fitor+1
    21 Bubenij
    22 QWE
    23 Palkit
    24 MaPa
    25 Romik
    26 LadaS1
    27 alffa
    28 Denis?
    29 figaro
    30 henry
    31 papito

Carlos
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Carlos » pon úno 11, 2008 8:34 pm

Tak nejcernejsi varianta se stala realitou, bohuzel musim v sobotu do roboty a tim se stavam adeptem kurzu v nahradnim terminu (jestli probehne). Nicmene pokud pojede nekdo z Prahy, tak rad zapujcim sextant, aby byl k dispozici i pro ty, kteri si ho nestihli zajistit. Staci poslat SZ a potkat se nekde v prubehu tohoto tydne.
Calvera
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Astronavigace

Příspěvekod Calvera » úte úno 12, 2008 9:24 am

Zdar,

velmi jsem se snažil, ale nemohu. Jelikož jsem prožil příjemný weekend v Libštátě, rodina řekla (hlasitě a jednomyslně) tento měsíc již DOST (je s podivem, že proti nákupu sextantu neprotestovali...).
Přimlouvám se tedy , stejně jako CARLOS a další, k náhradnímu, sekundárnímu termínu, který , jak doufám, již v klidu absolvuji.

S pozdravem a přáním vydařené akce

Calvera
jojoch
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jojoch » stř úno 13, 2008 8:23 am

zdarec

po dohodě s Liborem se ofiko přihlašuju na poslední volné místo na školení .. penízky (poplatek + oběd) posílám hned teď na účet .. aparátek jsem si půjčil od Carlose (moc děkuji) a už su moc zvědavý, jak pomocí těch dvou plastových destiček a dvou zrcátek zjistím, že su na pryglu (zatím mi to hlava moc nebere...)

pěkný den všem
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř úno 13, 2008 8:50 am

Po uzávěrce - závazně přihlášení jsou:
    1 Libor
    2 dumber
    3 PREZIDENT
    4 DODO
    5 KATKA
    6 Nessie
    7 MartiB
    8 Meryl
    9 RadekS
    10 Johna
    11 teista
    12 Marmont
    13 Ludek
    14 Vladusko
    15 Milos
    16 Petr Kachna
    17 janekz
    18 vilma
    19 marks
    20 Fitor+1
    21 Bubenij
    22 QWE
    23 Palkit
    24 MaPa
    25 Romik
    26 LadaS1
    27 alffa
    28 Denis?
    29 figaro
    30 henry
    31 papito
    32 jojoch
    33 1 pořadatel
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » stř úno 13, 2008 9:30 am

Tak já se hlásím se špatnou zkušeností zatím nevím s kým,
prostě mi nedošel sextant ač je zaplacený převodem z účtu.

To bylo tak. Když se mi nepodařilo domluvit osobní odběr, tak jsem tedy zaplatila 7/2 převodem a od té doby čekám. Paní Valúchová, mi řekla, že je nás už víc, komu pošta drží balík. Nadiktovala mi číslo zásilky, a že se mám zeptat na poště.
Tak se dnes poněkud naivně /bez dokladu, ten má přece odesílatel/ :P jdu ptát na poštu....

Je tady prosím ještě někdo, komu zásilka nedošla ? Máte zkušenost, co pomohlo k vyřízení ? Na netu budu zase až večer po 18 hod.

Zpět na