Nové Mlýny 18. září 2011

Kdo kde koho potkal, kam kdo pluje. Kdo se dlouho nehlásí.
Nehody a úspěchy, i neověřené.
ŽÁDOSTI O POMOC.
POZOR ! Tato sekce není vhodná pro žerty !!!

Moderátoři: vilma, Pepa, david

muflonek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Nové Mlýny 18. září 2011

Příspěvekod muflonek » ned zář 18, 2011 3:29 pm

Poryvy větru převrátily 18 plachetnic! Záchranáři z vody vytáhli 11 lidí!

Byl jste tam někdo? Co se tam vlastně stalo? Podařilo se ty plachetnice (myslím, že to jsou piráti nebo optimisti) vytáhnout?
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » ned zář 18, 2011 5:35 pm

http://www.novinky.cz/krimi/244964-vitr ... o-vody.htm

Mělo se to stát při poryvu větru. Pět lidí je zraněných a jedna loď potopená.
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » ned zář 18, 2011 8:28 pm

Optimist a pirát mi příjde jako podstatný rozdíl. Zachytil jsem jen v hospodě zpravodajství nova a doufám že se ozve Jeryx, každopádně mě známý naučil heslo: jak potkáš partu důležitejch lidí v super oblečení dávej si pozor, ale to se bavíme o mořích a né jistě "organizovanejch" závodech otevřených lodí v české republice.
Akrastan
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod Akrastan » ned zář 18, 2011 8:58 pm

Na Nových mlýnech se jel tenhle víkend čtyřkový pohár Cadetů a totéž čtyřistadvacítky - ty fotky v tisku tomu odpovídají - to jsou přece Cadeti.

http://www.sailing.cz/kalendar.php?detail=7117

Na zprávy z první ruky čekám...
MARIS
moderátor
Reputace: 5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod MARIS » ned zář 18, 2011 9:00 pm

To je novinka,že Cadeti mají ostrou příď :crazy:
Akrastan
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod Akrastan » ned zář 18, 2011 9:03 pm

Máš pravdu - Cadet je na záběru zezadu, to s ostrou přídí je dvacka :)

Aktualizovali tu zprávu a teď je toho na výše uvedeném odkazu na začátku vlákna podstatně víc - i fotek...
smike
moderátor
Reputace: 18

Příspěvekod smike » ned zář 18, 2011 9:20 pm

a taky se tam jelo Mistrovství republiky ve třídách FD (létající Holanďan) a Vaurien.
A ty hranatý lodě jsou právě Vaurieni.
muflonek
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod muflonek » ned zář 18, 2011 9:29 pm

Já netvrdila, že to jsou kadeti, piráti nebo optimisti. To by mi strach nedovolil, když to nepoznám.o) Já tu psala jen, že nevím co to je.o)

A jinak jsem k tomu článku už přihodila i video.o)
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod marks » pon zář 19, 2011 12:00 am

a nevíte kdo lovil ty surfirsty?
jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » pon zář 19, 2011 11:02 am

a co jako ja k tomu mam napsat ? :-P ... ja byl v HR ;-)
tak komentare :
- ano, byly tam dva velke zavody : ms republiky - tridy vaurien a fd a pohar pro cadety a 420
- foukalo hezky, ale to je prece normalni, nakonec na mlynech obcas umi moooc dobre foukat ;-) ... prece jachting bez vetru neni jachting a zavodni jachtari proste jezdi radi v drsnejsich podminkach
- IMHO je to jen nafouknuta novinarska bublina, sice jsem s nikym od nas jeste nemluvil, ale kdyz, dle vysledku, nemeli zadne hrozne problemy deti na cadetech, tak z toho tak usuzuji - nakonec v tech zpravach byl videt jen jeden koupajici se cadet a to je zcela normalni, nejvetsi problem mel ten vaurien - a BTW vaurien je klidna lod pro dospele (vlastne cadet se spickou) cili na zadne horsi podminky resp. ne pro ty akcni zavodniky ;-)
- a na cadetech vyhrala holcina od nas :good:
- ono je to na kazdem zavodnim jachtari jestli pojede v silnejsim nebo ne, ale zvladnout se to da vzdycky :-P - lepsi je 100x se vykoupat a dat to, nez sedet na brehu - a kdyby byly ultra hrozne podminky (kdy by melo jit o bezpecnost, tak to zavodni komise uz nepusti) - napr. ja kdyz jel v 16 svuj prvni zavod na dospelackem fb, tak jsem se v prvni rozjizdce dokazal vykoupat asi 25x :oops: - ale dali jsme to !!

ps: vaurienistum se omlouvam ;-) :whist:
jerryx
Site Admin

Příspěvekod jerryx » pon zář 19, 2011 11:31 am

doplnuji citace z fb, od lidicek co tam byli:

- no myslim že to zbytečně rozmázli.... ale musim rict ze michal vůbec nepřeháněl když rikal že na stoupačku nic nevidí :D

- Hm cvakli se 3 lodě a musel přiletět vrtulník a poshazoval zbylejch 15.... Byla prdel velká záchranáři jak ti u vás na Brně možná horší takže lodím uřezali výtahy a zlurvili plachty..a potom tam zběsile lítal ten vrtulník a oni se divili že se cvakaj další lodě.... Tím končím svoji zprávu z moravy.
karf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod karf » pon zář 19, 2011 12:50 pm

jerryx píše:doplnuji citace z fb, od lidicek co tam byli:

- no myslim že to zbytečně rozmázli.... ale musim rict ze michal vůbec nepřeháněl když rikal že na stoupačku nic nevidí :D

- Hm cvakli se 3 lodě a musel přiletět vrtulník a poshazoval zbylejch 15.... Byla prdel velká záchranáři jak ti u vás na Brně možná horší takže lodím uřezali výtahy a zlurvili plachty..a potom tam zběsile lítal ten vrtulník a oni se divili že se cvakaj další lodě.... Tím končím svoji zprávu z moravy.

tak to je vskutku skvělá ukázka profesionality jak novinářů, tak i záchranářů :?

btw: on pořadatel neměl motorový člun aby lodím pomohl? nebo dal echo záchranářům nějakej aktivní plašan ze břehu?
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod marks » pon zář 19, 2011 1:42 pm

Trošku se mi ulevilo, přeci jen jsem byl mírně ovíněn, to co jsem viděl a slyšel na Nově mi nepřišlo, jako normální postup.
Samozřejmě to mohlo být maso a proto jsem chtěl Jeryxi vědět tvůj názor, jakožto člověka znalého podmínek situaci zevnitř, za nějž děkují velmi pekně pánko velkomožný ;).
jerryx
Site Admin

Příspěvekod jerryx » pon zář 19, 2011 1:44 pm

karf píše:tak to je vskutku skvělá ukázka profesionality jak novinářů, tak i záchranářů :?

- no tak u novinaru bych rekl, ze to je uplne normalni pristup - hlavne, ze maji zase nejakou kachnu :-(
- a u zachranaru, kdyz bych tam byl, tak bych asi taky nadaval, ale na druhou stranu, jim jde o zachranu lidi ... :-(

karf píše:btw: on pořadatel neměl motorový člun aby lodím pomohl? nebo dal echo záchranářům nějakej aktivní plašan ze břehu?

tohle nevim, ale pochybuji, ze by nemeli a urcite nekolik, protoze tohle byly velke zavody (anebo to maji domluveno s mistni zachrannou sluzbou)

kdo a proc pozval vrtulnik nevim, jen, ze jedna holcina si poranila nohu ...

ono je obecne tezke, ale nekoho karat, kazdy se na to diva z jineho uhlu pohledu, jedine na cem se vsichni shodnou, jsou ty hovada novinari, tem jde jen o byznys :gun:. ten vitr byl silny, pry 13m/s - to je mazec, ale prece jenom ne nic neobvykleho. by me moc zajimalo, co by novinari napsali pri mnohem horsich zavodech ...
Macek0585
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Macek0585 » pon zář 19, 2011 2:27 pm

Je to tak. Borhyová vyvalí ko.y a oči a jeden aby se začal bát i o sebe v obýváku. A s "globalizací" se nám prostě ty zprávy šíří rychleji a rychleji. Když nám na mistrovství Československa na Kráĺové přišla během chvilky smršť, skončily dvě krásné čtyřistasedmdesátky v hloubce 10 metrů pod bagrem, pár zlomených stěžňů a kromě postižených to nikdo nevěděl. Naštěstí, už vidím stresující mamky a taťky v době "předmobilové" jak to všichni hrnou embéčkama do Seredi.
smike
moderátor

Příspěvekod smike » pon zář 19, 2011 2:42 pm

Macek0585 píše: Když nám na mistrovství Československa na Kráĺové přišla během chvilky smršť, ....

Kdy to bylo? Nebylo to náhodou v devadesátým prvním...
Macek0585
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Macek0585 » pon zář 19, 2011 2:48 pm

Předpokládám že jo, bylo to před olympiádou v Barceloně, protože jsem po závodech půjčoval loď Renatě Srbové na nějakou předolympijskou kvalifikaci (ta její byla jednou z těch pod bagrem).
smike
moderátor

Příspěvekod smike » pon zář 19, 2011 3:07 pm

tak to bylo ono, tenkrát jsem si to tam užíval na finnu.. :)
muflonek
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod muflonek » pon zář 19, 2011 9:16 pm

jerryx píše:- no tak u novinaru bych rekl, ze to je uplne normalni pristup - hlavne, ze maji zase nejakou kachnu :-(

Kachna je zcela vymyšlená záležitost...

Tohle byla věc, která se stala - takže to nebyla kachna.

Pokud se o ní novinář dozví (rozuměj, pokud IZS uzná za vhodné o tom novináře informovat, popř. tam náhodou je nějaký aktivní občan, který je zavolá), záleží na něm, zda o ní bude informovat. Holt byla smůla, že se závody konaly v době, kdy bylo jinak celkově mrtvo... Konat se to v den, kdy spadlo letadlo s hokejisty, tak se to možná tak objeví jako jedňák v regionálním tisku...

Něčím se ta půlhodina zpráv musí naplnit.o))))
jerryx
Site Admin

Příspěvekod jerryx » stř zář 21, 2011 11:00 pm

tak tady je ukazka toho, ze novinari jsou opravdu vsechno mozny, jen ne objektivni http://www.iprima.cz/videoarchiv/168236 - je to cca od 22 minuty

panove, co jste neverili, ze na jadranu neumi byt vetsi vlny - co reknete tomu, ze u nas na rybnicku mame dvoumetrove ? :P :lol:
Lucifer
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucifer » čtv zář 22, 2011 11:27 am

A nejhorší na tom je, že stejná "zkreslení" jsou ve všech oborech. Když člověk do něčeho trošku vidí (já třeba daně) a pak si něco o tom přečte nebo slyší někoho něco plácat v Tv, tak se zhrozí.
Nadsazená reportáž o závodech na plachetnicích je snad ještě neškodná, ale dezinformacemi ve sdělovacích prostředcích jsme strašně ovlivnitelní a často mám pocit, že je to záměr, snad přímo na něčí objednávku... :offtopic:
smike
moderátor

Příspěvekod smike » sob říj 01, 2011 5:14 pm

pár postřehů od lidí co tam byli: http://www.facebook.com/boris.zivny/pos ... 0456069615

Zpět na