Společnost Apalucha opakuje letošní Řecko. Část pojede pronajatým minibusem, část poletí letadlem, asi z Vídně. Dále opis z našeho fóra:
Program:V kontextu toho že si snažíme klást stále větší cíle, naplánoval jsem trochu náročný program. Samozřejmě bude brán ohled na předpověď počasí a případně měněn.
- Vyplout ihned v sobotu na noc a non-stop plavbou vyrazit k západnímu cípu ostrova Kréta. Bude to klasická přeplavba, se střídáním hlídek a vším co k tomu patří. Lodě budou v dohledu! Je to 150NM a při průměrné rychlosti 8knt to vychází na 19 hodin plavby. To je reálné, pokud by nefoukalo, tak to zabalíme.
- V neděli v poledne na Krétě. Volno, koupání, návštěva ostrova, konsolidace sil.
- V pondělí ráno (já bych raději už v neděli před půlnocí) vyrážíme směr Santoriny. Zde je ten důvod, proč jsem chtěl směřovat k západní části Kréty. Na Santorini to odtud je směr SV, tudíž ne přímo proti Meltémi, ale na předobočák. Vzdálenost 80NM, řekněme 12 hodin plavby, v úterý nad ránem jsme tam.
- Santorini považuji za daleko atraktivnější než Krétu. Google vám řekne více. Problém je, že tam je těžké kotvit. To by mohl vyřešit Šaman, který na schůzku došel s informací že má někoho, u koho by jsme mohli být. Celý den na prohlídku ostrova.
- Ve středu ráno vyplouváme a máme to do Atén 130NM, tedy 43 mil na den. To by celkem šlo.
Tak kdyby čistě náhodou měl touhu se přidat, budeme rádi.