Přihlásit se or Registrovat

Sobota 4. září 2010, 00:36
Svátek má: Jindřiška
Partner portálu
YachtNet, s.r.o.

Navigace

YachtNet charter
Novinka

Hledání zde na portálu

Pokročilé vyhledávání

Návštěvy

TOPlist

Náhodný výběr z encyklopedie
· Laterál
· Kóje
· Čelen
· Kormovec
· Blinda

Zobrazeno stránek
Zaznamenali jsme
20912099
zobrazených stránek od měsíce září 2006

Marine počasí
/

Reklama

Content
· Praktické odkazy CZ
· Praktické odkazy HR
· Počasí
· Praktické odkazy PL
· České cestopisy a info o plavbách
· Lodní knihovna
· Zajímavé » KNIHY »
· Inzerce na portálu www.jachting.info
· Literatura
· O nás
· Ochrana osobních údajů
· Kontakty
· Nová lodní výstava v Praze - II. ročník
· Libštát po čtyřicáté
· Plavby na Baltu 2010
· YachtNet s.r.o. - nový partner portálu JI

Fórum

J A CH T I N G - I N F O :: Zobrazit téma - s/y Hebe 3
FAQ
FAQ
Hledat
Hledat
Seznam uživatelů
Seznam uživatelů
Uživatelské skupiny
Uživatelské skupiny
Osobní nastavení
Osobní nastavení
Přihlášení
Přihlášení
Přihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv
Přihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv
Obsah fóra J A CH T I N G - I N F O » Moje současná loď

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
s/y Hebe 3  
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Renda
bez hodnocení

Registrace: 11.2. 2008

PříspěvekZasláno dne: út červenec 15, 2008 12:56 pm    Předmět: s/y Hebe 3 Citovat

s/y Hebe 3 je v pořadí již třetí loď , kterou vlastní kapitán Jarda HAVELKA - sportovec tělem a duší, který se mimořádným způsobem zasluhuje o zasvěcování mladých adeptů do námořního jachtingu.
Kromě mnoha jiných akcí se jedná především o každoroční účast na slavných závodech The Tall Ships' Races.

Toto vlákno zakládáme proto, aby zde mohla probíhat veřejná diskuze na téma lodí Hebe 1, 2, 3 a akcí, kterých se účastní.

Naposledy upravil Renda dne čt červenec 17, 2008 12:22 pm, celkově upraveno 1 krát.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: út červenec 15, 2008 1:10 pm    Předmět: Slovo kapitána Havelky k historii lodí HEBE Citovat

Zájem o vodní sporty jsem měl od útlého mládí kdy jsme si s kamarádem v Liberci postavili maňáska (11 let). Potom jsem se věnoval atletice, lyžování, plavání ale jen na lokální úrovni. Po běhání na stadionu mě přitáhla Liberecká přehrada a kanoistika, jezdil jsem singl kánoi - rychlostní závody. V roce 1958 jsem byl na mistrovství republiky v Praze, ale po vojně mě začalo zajímat horolezectví, i když jsem šel dělat po maturitě do Děčína, kde jsem přepokládal, že budu nadále trénovat na singl kanoi.

Po absolvování vysoké školy v Praze jsem si hledal sport, který by mě mohl uspokojit. Horolezectví se nelíbilo rodině a už jsem měl omrzlé ruce, na rychlostní závody jsem už byl starý, motorismus byl z finančních důvodů nedostupný. V roce 1975 jedu podél Vltavy zrovna kolem Českého Yacht Klubu a vidím jak se zde lodě trápí s větrem, a že záleží nejen na posádce, ale také na přírodě jak kdo a kam dopluje, a rozhodl jsem se, že toto bude můj sport.

U vody je krásně. S tím bude souhlasit i rodina, vždyť to co dělám, dělám pro rodinu a taky trochu pro sebe. Seznamuji se Mirkem Semrádem a ten mi udílí první rady. Samozřejmě, že chtěl jsem mít loď, kde mohu chodit, která by byla rychlá pohodlná a všeho schopná. Nakoupil jsem vodovzdorné překližky, nářadí, začal kupovat Polské a Sovětské knihy o stavbě lodí. Ve vyklizeném sklepě jsem krátce stavěl (1975), když se naskytla možnost koupit od Karla Holečka rozestavěnou loď o jaké se mi jen snilo. Caranán od konstruktéra Van de Stat. Byla to šance jak zkrátit čas a rychle se dostat na moře. Rok 1975 jsem většinu času strávil v Modřanech, kde se stavěly dvě lodě s Mirdou Havlíkem. Na jaře 1976 jsem loď převezl domů na zahradu a prohlásil, že ji do 1.7.1977 dokončím, a objednal jsem si u Mirka Semráda dopravu na 12.00 hodin. Vyjeli jsme o dvě hodiny později, protože jsem stále dohledával části lodě ve sklepě.

HEBE ve Stralzundu pokřtila moje žena Jarka a dnes s odstupem času mohu říci, že dobře. Na prvních plavbách se vystřídala řada jachtařů, loď si užila i první bouřku po celodenním bezvětří. HEBE s posádkou kpt. Láďa Ertl, Jana Ertlová a já vyhrála tehdy jediný závod, který se jezdil na moři - NORD BOHEMI CUP. V roce 1977 jsem byl členem AVIE a za to ji jsem dodnes vděčen. V následujících létech se seznamuji se studentem Pavlem Horvátem z ČYKu a v roce 1978 jedeme do Jugoslávie, kde proplujeme z Kralevicu až do Dubrovníku a zpět nelegálně přes Benátky do Kralevicu. V posádce byla Jarka a malá Helenka, a další dva známí. Do Jugoslávie nás dopravil Mirek Semrád a Jarda Materna. Do Kralevicu jsme se vrátili včas, přestože jak do Benátek, tak zpět nás provázela BORA.

V následujících letech jsme projeli Řecké ostrovy, Severní moře, Kanál z Rotterdamu na Normanské ostrvy a zpět, obepluli Korsiku, znovu OSLO, Jugoslávie zhora až k Budvě. Parta kolem HEBE se rozšiřuje o manželky a děti a tak začnu uvažovat o stavbě nové lodi. Rozhodnuti padlo v roce 1985 na výstavě v Dusldorfu kde se mi nezávisle na Mirkovi Semrádovi líbila stejná loď a tak podle prospektu si společně u Polského konstruktéra Marka Tuňského objednáváme projekt pro stavbu lodi 38 stop, 11,56 m dl. Stavba lodi byla závislá na financích a tak se protáhla na 10 let. Změnou sametové revoluce nikdo z velké rodiny HEBE již neměl čas na dostavbu, a tak loď byla dokončená a pokřtěná v Týně nad Vltavou. Za velké účasti široké jachtařské veřejnosti, za silného deště Jarka v květnu 1995 křtí HEBE II.

HEBE II převezeme do Prahy a pak na Mělník. Společně se ŠTÍREM a DIANOU odplouváme ve vaně do Hamburku. První plavba kolem Evropy do Středozemního moře proběhla přesně na čas podle plánu. V roce 1996 se hlásíme na CUTTY SARK, který jsme jeli z Janova, přes Palma Mallorku do Neapoli, kde byl konec závodu. Byli jsme první česká loď. A dostali jsme lodní hodiny. První rozjížďka byla odložená a nakonec zrušená pro absenci větru. Svojí účastí a zájmem o sportovní program jsme dobře reprezentovali nejen ČYK, ale i celou Českou republiku. Všichni jsme byli hrdí jak mezi ostatními námořními vlajkami vlaje i ta naše. Pro představitele Italského klubu bylo velkým překvapením, že v Čechách byl založen YACHT KLUB již v roce 1893, když u nich až 1895.

V roce 1997 se opět řadíme na startovní čáru mezi světové jachtaře v Den Helderu a světe div se, i když nás od startu vrátili, tak jsme do Aberdeenu byli 3- tí ve své třídě CIII (tj. lodě závodící se spinakrem) i OVER ALL., Druhý závod se plul do Norského Tronheimu a ze Stavangeru do Goteborku. V roce 1998 zimujeme v Německu, a tak se přihlašujeme na KIELE WOCHE. Komisaři nám dovolili startovat, ale bylo mi jasné, že tato loď není zralá na tak velký závod. Dopluli jsme, ale pokud někdo bude chtít být zde soupeřem, musí mít k tomu přiměřenou loď a vycvičenou posádku. (Drahé startovné i kotvení před závodem.) S HEBE II kpt. Eva Skořepová, Jakub Havelka, a posádka dojeli do Falmouth kde byl 19.7. start CUTTY SARKu do Lisabonu. Překvapivě jsme dojeli v silné konkurenci na sedmém místě. Závod se jel na počest 500 létům objevů kpt Vasco Da Gamy. Při odplutí nám zahráli živě i naši hymnu, a troufám si říci, že na EXPU 1998 jsme byli jediní, co ve slavnostním průvodu ukázali Českou vlajku, a řekli světu, že my jsme tady taky..
Druhý závod se jel z Viga - Španělsko do Dublinu - Irsko. Dopluli jsme 11-tí. Při proplouvání přes Biskajský záliv jsme se nikdy nevyhnuli bouřkám. Loď po vystřídání části posádky z Dublinu spěchala na festival do PORTSMOUSU a dále do Cherburku. Zde loď převzal kpt Ruda Holý a pustil se přes rozbouřený Biskaj na jih, kde předal loď Jakubovi Havelkovi, který ji dovezl na zimoviště do přístavu Boca d Magra. Ve Vigu na Ruské lodi MIR jsme se setkali s primátory měst, kteří nás budou vítat v roce 2000. Přihlásili jsme se jako třináctí v pořadí, jak nám pořadatelé napsali, ale nás to neodradilo.

Rok 1999 byl rok, kdy HEBE II si plula ve středozemním moři a jedinou plavbu která stojí za zmínku je plavba kpt Rudy Holého, protože ti ostatní, i když také dojeli do Afriky, nenapsali ani zprávu.

Od Dublinu jsem byl trochu zklamán rychlostí lodi a začal jsem se dívat po jiných rychlejších, abychom do té Ameriky přijeli včas. Viděl jsem řadu lodí a nakonec jsem se díky pomoci Libora Záruby rozhodl pro nákup nové lodi francouzské výroby JENNEAU SUN FAST 40 Perfomance. Loď nové koncepce (nová v roce 1998) je na svých prvních závodech velice úspěšná. Bylo to velké rozhodnutí, ale nakonec jsem pochopil sám sebe přesvědčil, potom ženu, syna Jakuba, že tu novou loď musím koupit jinak to nemá cenu zúčastňovat se mezinárodních závodu. HEBE III pokřtila moje žena Jarka ve Francii u Středozemního moře.

Jaroslav Havelka

Naposledy upravil Renda dne út srpen 05, 2008 10:30 am, celkově upraveno 1 krát.
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: út červenec 15, 2008 1:13 pm    Předmět: Hebe jede na start Tall Ships' Race 2008 Citovat

V současné době jede Hebe 3 na start Tall Ships' Race 2008 do Liverpoolu.
Je jedinou českou školní plachetnicí, která se tohoto závodu pravidelně účastňuje. Naplňuje tak hlavní ideu závodu - výuku mladých námořních kadetů - v našem pojetí mladých jachtařů.

Naposledy upravil Renda dne čt červenec 17, 2008 12:26 pm, celkově upraveno 2 krát.
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: út červenec 15, 2008 1:18 pm    Předmět: zimu strávila Hebe ve Štětíně Citovat

Zimu strávila Hebe ve Štětíně. Absolvovala náročnou opravu kýlu.
Baharis
moderátor

Registrace: 1.5. 2006

PříspěvekZasláno dne: út červenec 15, 2008 2:25 pm    Předmět: Citovat

Nevím jestli se nepletu, ale mám pocit že jsem HEBE II viděl minulý týden v Řecku. Jen podle nápisu na zádi. Kotvili jsme spolu snad v zátoce Suonion.
Je to možné?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky ICQ
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: út červenec 15, 2008 2:29 pm    Předmět: Citovat

Baharis napsal(a):
Nevím jestli se nepletu, ale mám pocit že jsem HEBE II viděl minulý týden v Řecku. Jen podle nápisu na zádi. Kotvili jsme spolu snad v zátoce Suonion.
Je to možné?
Ano, je to možné. na jaře jsem viděl, že ji tehdejší vlastník, který ji před lety od Jardy Havelky koupil, prodával. Byla někde v Řecku, ale jestli ji nakonec prodal, to bys mi možná mohl říct Ty...
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: út červenec 15, 2008 3:01 pm    Předmět: zpráva z Mon, 30 Jun 2008 08:14:06 Citovat

HEBE Boys, ze Štětína jsme odjeli Hebé, Jakub a Jarda v neděli dopoledne do Swinoustí.
V pondělí ráno jsme dotankovali a vyrazili jako jediná loď za silného západního větru na motor na sever do Sassnitz, kam jsme po celodenní lopotě dorazili.
V úterý ale fičelo od západu tak, že nikdo nikam nevyplul a všichni čekali až se vítr uklidní. Zvečera začal slábnnout a tak ti, co jeli do Švédska, vypluli.
Hébé vyplula až ve středu v 01.00 a pak využila, že se vítr obrátil a s východním větrem jsme upluli během dne 106 SM až na ostrov Fehmarn.
Čtvrtek se zase vrátil vítr od západu, ale to už vyplouváme do Kílu, abychom v pátek ráno mohli proplout Kílský kanál. Potkáváme se před komorou s našim kamarádem Chakem, který plul na Holandské lodi. Pro únavu posádky Hebe nedošlo k návštěvě. V pátek ráno prší a vjíždíme do komory sami. Ostatní lodě ještě zdržuje spánek. Po průjezdu kanálu čekáme na příliv, abychom dopluli do cíle Cuxhavnu ještě večer. V komoře jsme opět sami, protože se nikomu proti západnímu větru nechce. Přistáváme ve 23.23h po 56 h plavby věršinou proti větru s hlavní plachtou a motorem.
Upluli jsme 262 SM.
V sobotu v 6h nás budí posádka č.2, Vlaďka, Slávek a Petr.

Sever mě opět přesvědčil, že je nutné mít dobré oblečení a že chlad byl pro mne docela vysilující!
Já jsem v odjel do Prahy a HEBE v neděli za HW vyplula na Helgoland.
V pátek odjíždí posádka č. 3 do Ostende nabo Calais podle toho, jak jim to půjde.
Ahoj Jarda HAVELKA (= owner i kapitán v jedné osobě - pozn. Renda)

Naposledy upravil Renda dne st červenec 16, 2008 12:03 am, celkově upraveno 4 krát.
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: út červenec 15, 2008 3:10 pm    Předmět: zpráva č.11 z Hebe z Mon, 14 Jul 2008 22:10:28 Citovat

Ahoj příznivci Hebe,
Hebe III se zdárně probila do Plymouthu a zbývá jim cca týden plachtění do Liverpoolu.

Posílám par odkazů, kde najdete podrobné info o letošním Tall Ships' Race 2008. Dresy budou letos skvělé, v pátek budu mít pohromadě 12 dresů pro 1. etapu. Budu vse muset vzít do letadla. Zbývající dresy budou k dispozici před odjezdem 2.posádky do Norska.

Odkaz na seznam prihlášených lodí:
http://www.tallshipsraces.com/Vessels/Race...sults.asp.

Podrobný program najdete na:
http://www.sailtraininginternational.org/u...99758.pdf.

V pondělí v 15.00 je tzv Sails Parade, coz je slavnostní přehlídka lodí a jede se non-stop do Severniho Irska, 180 NM, kde ve středu 23. července proběhne ostrý start.

Na tomto odkazu najdete nádhernou brožuru o celé akci. Kdo ma barevku, může si ji vytisknout a svázat.
http://www.sailtraininginternational.org/u...58372.pdf.

Následně pošlu informace o možnosti on-line sledovat na Webu vlastní průběh závodu, který je vždy 2 x denně aktualizován. To pomáhá i nám, co jedeme závody, že pokud se na mori připojíme na I-net, tak můžeme sledovat naší pozici.

Hebe jede!!! Zdenal
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: út červenec 15, 2008 3:52 pm    Předmět: dnešní zpráva z Hebe 3 Citovat

Právě jsem obdržel zprávu od Zdenala:

Hebe je na posledním úseku své cesty ze Štětína do Liverpoolu, kde začne Tall Ships' Race 2008.
Hebe jede non-stop z Plymouthu a jsou již 80 mil od Liverpoolu. Asi dost fouká, vůbec jsem Kubu (rozumí se syna kapitána Havelky, který nyní Hebe3 velí) neslyšel.
Zdenal
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Registrace: 20.5. 2008

PříspěvekZasláno dne: út červenec 15, 2008 6:05 pm    Předmět: Hebe 3 se blizi do Liverpoolu Citovat

Pres obrovske problemy s upadlym kylem se podarilo cele posadce v cele s Ownerem Jardou Havelkou dokoncit opravu kylu a necely mesic pred ostrym startem letosniho Tall Ships Race 2008 se Hebe III vydala na cestu ze Stetina do Liverpoolu.
V soucasne dobe je temer pred Liverpoolem a dle poslednich zprav by, po non- stop plavbe z Plymouthu, mela dorazit do Liverpoolu jiz dnes v noci. Na palube jsou Jakub Havelka- skipper, Jarda Havelka- Owner a Ladka Meznerova.
Zitra se presouvaji 3 clenove Crow autobusem do Liverpoolu a v patek leti letadlem dalsi 4 clenove posadky. Od soboty zacinaji obrovske namorni slavnosti primo v Liverpoolu. Slavnostni vypluti je naplanovano na pondeli, 21. cervence tzv. Sails Parade. Prvni etapa je planovana cca na 11 dni, startuje se v Liverpoolu a konci v meste Maloy v Norsku.
Na letosni zavod Tall Ships Race 2008 je Hebe III prizvana jako jedina z CR. Pokusime se zprostredkovat nase dojmy z celeho zavodu na tomto foru.

Zdenal
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Strycek_Bidlo
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Registrace: 7.5. 2007

PříspěvekZasláno dne: út červenec 15, 2008 7:11 pm    Předmět: Citovat

Na HEBE III jsme se byli mrknout na THE TALL SHIPS' RACES 2007 vloni ve Štětíně.
Tady jsou dvě (ano, přiznávám, jsou ošklivé) fotky.

Nějak jsem se ještě nedostal k tomu, abych udělal z téhle akce stránku I'm Sorry .
Takže některé moje fotky z loňské Tall Ships Race jsou na zdejším webu, nebo bráchovy fotky na webu u bráchy.
Tady je odkaz na letošní THE TALL SHIPS' RACES 2008 , nejbližší letiště u Liverpoolu je při odletu z Prahy asi Birmingham nebo East Midlands, a když jsem zjišťoval nějaké kloudné ubytování v cíli v Den Helder, kam je to z Prahy 940km autem, tak nejbližší kemp jsem našel na ostrově Texel Thumb Down .
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: út červenec 15, 2008 11:58 pm    Předmět: Jarda na fotce Citovat

Strycek_Bidlo napsal(a):
Na HEBE III jsme se byli mrknout na THE TALL SHIPS' RACES 2007 vloni ve Štětíně.
Tady jsou dvě (ano, přiznávám, jsou ošklivé) fotky.
Ty fotky nejsou tak ošklivé, jak si myslíš. Smile Na té první fotce - ten stojící "drsňák" zakrývající hlavou nápis "Hebe III" na modrém perseniku ráhna - je sám kapitán Jarda HAVELKA. Thumb Up
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 17, 2008 7:33 am    Předmět: Hebe je v Liverpoolu Citovat

Právě jsem obdržel kódovanou zprávu z paluby Hebe.
Hebe dorazila do Liverpoolu!
Část závodní posádky pro 1.etapu je již na cestě busem. Zbytek, pod vedením Zdenála, poletí letadlem v pátek.
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 17, 2008 8:15 am    Předmět: 2.přeplavba: Cuxhafen - Breskens Citovat

Včera jsem se setkal s Petrem Chmelíčkem a vymáčkl z něj interview na téma 2. části přeplavby Hebe na start.
Cuxhafen - Breskens

Jak bude chvilka, tak to sem dám. Renda

Naposledy upravil Renda dne čt červenec 17, 2008 8:40 am, celkově upraveno 1 krát.
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 17, 2008 8:30 am    Předmět: 3.přeplavba: Breskens - Dankerk Citovat

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Ladislava Matznerová
> Datum: 07.7.2008 10:26:58
> ----------------------------------------
> Ahoj, zdraví Hebe.
> V závěru jsme vystřídali v Breskens, vyrazili jsme ráno do 7, 8 SW a hrdinně se
> probili (nikoli problili) k Dankerku. Jakub si pochvaloval, jak to hezky jede.
> Nicméně jeho přání "vidět Dankerk v noci a zemřít" jsme téměř splnili. S tím
> rozdílem, že naprosto živí jsme schovaní v Dankerku před 8,9 SW a spravujeme
> vařič, což je od začátku plavby taková již tradiční činnost. Hoši je pěkné, že
> jste zvolili "balení pro školní jídelny", ale zatím to vypadá, že jednou pro
> vždy nehoří.... Smile Taky, když jsem zaklízela jídlo, lezli z toho nějaký
> housenky, tak se máte na co těšit. I když včerejšíma vlnkama jsme je možná
> vyplavili. Plán je vyplout jak jen to půjde ještě kousek dolů podél Francie a
> pak to stočit směr England. S francouzským vínem vstříc steakům! Takže jistě
> chápete, že optimismus se nás drží.
> Za veselou posádku Laďka
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 17, 2008 9:15 am    Předmět: 3.přeplavba - pokračování: Breskens - Plymouth 5.-12.7. Citovat

Date: Wed, 16 Jul 2008 21:13:48 +0200 (CEST) [07/16/2008 09:13:48 PM CEST]
From: michal fischer
Subject: Breskens - Plymouth 5.-12.7.

Ahoj Hebáci.
Zpravodaj Laďka se nějakou dobu odmlčel, tak dávám report z pokračování plavby k břehům Spojeného království, kterou jsme si s Hebe moc užili. Celý týden z Breskens do Plymouth, který jsem absolvoval jako plavčík, jsme křižovali proti větru a v dešti, což je myslím na Hebe standard, asi to má Hebe ráda - to natřásání na vlnách. I když nás Jarda učil na vlnu, z vlny, na vlnu, z vlny, stejně se mně a Laďce téměř podařilo vyklepat duši ze všeho živého na palubě. Breskens - Dunquerk sportovní jízda, Jarda s tušením Gale rozhoduje přistát v Dunquerk a další den nařizuje ochutnávku francouzských vín.

Z Dunquerk chvíli podél francouzských břehů v BF 6/7, v nejúžším místě napříč plavební dráhou Calais-Dover. Bílé Doverské skály jsou skutečně moc pěkné, rozhodně hezčí než "obří vlna", kterou s nimi srovnávali v reportážním filmu BBC "Obří vlna" (pro poučení a přípravu na další plavbu v Dunquerk pouštěl Kuba). Pak už jen noční plavba v utichajícím větru, střídavě s pomocí motoru k Marina Brighton. Vjezd do mariny je zanešený pískem, bylo třeba se při našem příjezdu za odlivu řádně rozjet, abychom přes tu mělčinu projeli - podařilo se až při druhém nájezdu.

Opravujeme vozík hlavní plachty, ze které se při tahu BF 7 únavou materiálu vytrhl šekl - žádné strachy, máte ještě jeden náhradní (jestli ho ovšem Kuba najde). Jarda dává dohromady ještě další kosmetické i zásadní detaily na lodi a uděluje posádce day off se slovy, že bychom nestihli opravy do odpoledního přílivu. Ráno nás tahá z pelechu v 4 h ráno s ranním přílivem, podél anglických břehů chvílemi s vykukujícím slunkem na návštěvu za Yachtmasterem do Hamble Services, kde se Kuba učil námořníkem. V noci Kuba s Laďkou makají do 4h ráno na teoretické přípravě na závod při skleničce /kách s Yachtmasterem, my s Jardou pak při výměně stráží od 4 h ráno za kormidlem - po 30h plavbě dorážíme do Plymouth, kde mě v sobotu 12.7. vylodili a již jen trojčlenná posádka Kuba, Jarda a Laďka pokračuje do Liverpool, abyste stihli Hebe vykrášlit před závodem. Věřím, že se již blíží Liverpoolu a přeji Vám všem úspěšný start.
Zdraví Michal Fischer

Naposledy upravil Renda dne čt červenec 17, 2008 9:35 am, celkově upraveno 1 krát.
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 17, 2008 9:24 am    Předmět: 4.přeplavba: Plymouth - Liverpool 12.-17.7.2008 Citovat

Dnes (čtvrtek) v noci jsme dostali zprávu, že Hebe je v Liverpoolu.
Doufáme, že někdo z tříčlenné posádky: Jarda a Kuba Havelkové, Laďka
nám sem pošle reportáž...
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 17, 2008 9:25 pm    Předmět: Hebe III na letosnim Tall Ships Races 2008 Citovat

Ahoj,
par aktualnich zpravicek z lodi. Do Liverpool jsme dorazili v poradku vcera vecer v 22.30. Stojime v Albert dock, kam jsme se dostali po trihodinovem vyckavani highwateru na Mercy. Dnes dopoledne dorazila rada dalsich lodi a jejich prijezd byl o poznani dramatictejsi, nebot vice foukalo a prselo. Uspesne jsme dnes rano prosli kontrolou a mame tedy jiz vse potrebne k samotnemu zavodu. Netrpelive ocekavame dalsi cleny posadky. Dohromady lod uplula celkem 1 523 sm. Vyplula ze Stetina 22.7.2008 po dvou dnech plavby Jarda s Jakubem prerusili pro silny vitr v Sassnitz a nasledne pokracovali do Cux Havenu. Probehlo prvni stridani posadky, Jarda odjel zlutym autem do Prahy a my pokracovali ve slozeni Jakub Havelka, Petr Chelicek, Slavek Jakobec a Ladka Matznerova do Breskens, kde jsme opet vystridali. Kluci sikovn9 kutilove davali cestou dohromady, co se dalo. Samostatnou kapitolou byl a stale zustava varic, kteremu se snazime navratit jeho drivejsi kondici...Stale bezuspesne. To nam ovsem nebrani v tom, abychom si sem tam na necem dobrem posmakli. Do Breskens dorazil Jarda a s nim Michal Fischer. Zacala o poznani zajimavejsi cast plavby pres kanal. Foukalo vesmes SW 6,7 vitr silil, coz nas nakonec primelo uklidit se na jeden den do Dankerku. Odtamtud jsme ve ctyrech pokracovali smer Brighton a dale pres spolecenskou zastavku v Hamble do Plymouth - konecne tradicniho zavodu Fastnet, jehoz trasu jsme v podstate z jedne tretiny kopirovali. Tam nas opustil Michal. Puvodne jsme chteli zanechat otisk na souostrovi Scilly, pripadne se podivat na dno irske whisky v Dublinu, ale Jarda nase velkolepe plany zkorigoval a hnal nas smer Liverpool. Na chvili nam bylo doprano spatrit slunce, [jinak povetsinou destivo, nevlidno] a dokonce i delfiny ve chvili, kdy jsme si uz zacinali myslet, ze z more docista vymizel veskery zivot. Obzvlaste po tom, co coastgards hlasili jako nebezpeci pro male lode uhynulou, zvolna rozkladajici se velrybu kousek od nasi trasy. Malou zastavkou se stal pristav Holy Head, kde jsme vyckavali prihodne proudy.
A jsme opet na zacatku...tedy v Liverpool, kde na nas konecne v nastavajicim odpoledni vykukuje prece jen slunicko... Zdravi Jarda & Jakub & Laďka
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 17, 2008 10:06 pm    Předmět: Jak sledovat Hebe III na letošním Tall Ships Races 2008 Citovat

Zdravím příznivce Hebe!
Před odjezdem do Liverpoolu zasílám pár informaci. Pokud chcete zjišťovat stav závodů každý den a pozici Hebe III v závodním poli, klikněte na http://www.tallshipsraces.com/Results/ nebo
http://www.tallshipsraces.com/Mapping/ -v rubrice "Identify" můžete vybrat kupříkladu Hebe III a máte nás. Smile

Zde se bude 2x denně aktualizovat poloha lodi a bude se zobrazovat v tabulce. Pokud se chcete podívat na pozice jednotlivých lodí na mapě najeďte v menu na Fleet Tracking.
Chceme se pokusit o pravidelnou informaci na tomto fóru. Z toho důvodu jsme vybavili loď satelitním telefonem Hudges 7101 pro síť Thuraya. I když disponuje značně nízkou rychlostí připojení k Internetu, pro stručné info by měl být postačující.
Za posádku Hebe III --- Zdeněk Sünderhauf
0001
nováček na fóru
nováček na fóru

Registrace: 17.7. 2008

PříspěvekZasláno dne: pá červenec 18, 2008 11:14 am    Předmět: II. část posádky hlásí hladké přistání na letišti v Londýně. Citovat

Zahájení výpravy probíhá podle plánu. Ztráty jsou minimální, jeden člen výpravy je stále doma. Jedná se o Markétu, která si trochu ráno přispala. Doufejme, že zítra dorazí speciálním letem a finálně, jako jediná žena, doplní posádku lodě HEBE III. Věříme, že po tomto těžkém začátku bude o to úspěšnější průběh samotného závodu. Robert
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: pá červenec 18, 2008 11:27 am    Předmět: Re: II. část posádky hlásí hladké přistání na letišti v Lond Citovat

0001 napsal(a):
Zahájení výpravy probíhá podle plánu. Ztráty jsou minimální, jeden člen výpravy je stále doma. Jedná se o Markétu, která si trochu ráno přispala. Doufejme, že zítra dorazí speciálním letem a finálně, jako jediná žena, doplní posádku lodě HEBE III. Věříme, že po tomto těžkém začátku bude o to úspěšnější průběh samotného závodu. Robert
Roberte, alias 0001 - koukám na seznam posádky, co máme na webu z 11.června a tam žádný Robert není.
Jaká bude tedy definitivní posádka 1. etapy?
flyingsailer
nováček na fóru
nováček na fóru

Registrace: 18.7. 2008

PříspěvekZasláno dne: pá červenec 18, 2008 11:40 am    Předmět: Seznam posádky na 1. etapu HEBE III Citovat

Ty starý šťouro, odhalil jsi nás. Jedná se o Roberta Emlera, který nahradil Ondřeje Chudomela. Jestli dorazí Markéta se svými objemnými knihami od Magdaleny Dobromily Rettigové, bude posádka kompletní v tomto složení:

1. Jakub Havelka - skipper
2. Zdeněk Sünderhauf
3. Jan Sünderhauf
4. Petr Moucha
5. Robert Emler
6. Petr Pospíchal
7. Petr Chudomel
8. Markéta Halamová

Moc pozdravů z letiště Londýn Luton Ti do zamračené a depresivní Prahy zasílá rozesmátá část posádky.
Za HEBE III - Petr Moucha
Libor
Site building team

Registrace: 8.11. 2005
Loď/revír: s/y Ami - Corveette 650

PříspěvekZasláno dne: pá červenec 18, 2008 12:20 pm    Předmět: Re: Jak sledovat Hebe III na letošním Tall Ships Races 2008 Citovat

Zdenal napsal(a):

Chceme se pokusit o pravidelnou informaci na tomto fóru. Z toho důvodu jsme vybavili loď satelitním telefonem Hudges 7101 pro síť Thuraya. I když disponuje značně nízkou rychlostí připojení k Internetu, pro stručné info by měl být postačující.
Za posádku Hebe III --- Zdeněk Sünderhauf

Děkujeme Gooood

To je moc fajn.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Skype jméno ICQ
flyingsailer
nováček na fóru
nováček na fóru

PříspěvekZasláno dne: so červenec 19, 2008 12:07 pm    Předmět: Posádka HEBE III zdraví z Liverpoolu Citovat

Je sobota dopoledne. Prší. Po průzkumu doků a zakotvených lodí musíme konstatovat, že startovní pole na 1. etapu Tall Ship Races je značně prořídlé. Naročná severní cesta z Liverpoolu do Moloy pravděpodobně značnou část lodí odradila. Samotný přílezd do Half Tide Docku byl ve větru a za značného proudu řeky Mercy pro mnoho lodí obtížný. Např. Jenskroh z Dánska zlomil čelen, ostatní lodě obarvily svými boky vrata komory doku.
Poslední člen posádky Markéta je již v UK, zdá se však, že nestihne největší liverpoolskou událost tohoto měsíce, a to Crew Parade, přehlídku a průvod všech posádek účastnících se Tall Ship Races. Zítra se Vám pokusíme zprostředkovat tuto událost i obrazově. ˇ
Za posádku HEBE III

Petr Moucha
alffa
Site building team

Registrace: 16.1. 2007

PříspěvekZasláno dne: so červenec 19, 2008 7:00 pm    Předmět: Re: Posádka HEBE III zdraví z Liverpoolu Citovat

flyingsailer napsal(a):
Zítra se Vám pokusíme zprostředkovat tuto událost i obrazově. ˇ
Za posádku HEBE III Petr Moucha

Bezva.
Spojení zatím funguje. Těšíme se na každou zprávu. Smile
Ahoj, alffa
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky Skype jméno
flyingsailer
nováček na fóru
nováček na fóru

PříspěvekZasláno dne: ne červenec 20, 2008 1:44 pm    Předmět: Neděle v Liverpoolu, den před Sail Parade Citovat

Zdravíme Vás opět z Liverpoolu.
Včerejší den proběhl podle plánu. Crew Parade byla atrakcí sobotního odpoledne. Posádky se sešly před Convention Center of Liverpool na břehu řeky Mercy za hlasitého zpěvu a pokřiků. Na posádky z mnoha zemí světa, např. i z Omanu a nebo z Brazilie či Mexika, se přišly podívat davy místních. Posádka lodě HEBE III reprezentovala v nových dresech, dle našeho názoru nejhezčích v naší skupině. Za podívanou stály však všechny posádky, nejvíce snad mexická, čítající 260 členů a pochodující v pořadí dle postavení na lodi v náhdherných bílých uniformách.
Večer se konala Crew Party, diskotéka s dlouhou frontou na pivo a ještě delší frontou na Hot Dog s cibulí na pečené brambory.
Sobotní noční život v Liverpoolu nás však překvapil. Kdo zná Stodolní ulici v Ostravě, ať si představí takových ulic snad padesát. A tisíce lidí na diskotékách, v klubech, v hospodách a na ulicích.
Dnes je neděle, cca 24 hodin před odvázáním HEBE III od mola v Albert Docku. Část posádky dopoledne vyrazila nakoupit poslední zásoby na plavbu, my ostatní navštívili The Beatles Story, muzeum slavné skupiny z Liverpoolu. Zatímco píšu tyto řádky, komisař změřil HEBE III a největší genu. Doufáme ve zlepšení hendikepu.
Loučím se, vyrážíme do Muzea námořnictva.

Za posádku lodě HEBE III zdraví

Petr Moucha
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: po červenec 21, 2008 11:24 am    Předmět: Hebe III před Sails Parade a 2 dny do startu Citovat

Ahoj z Liverpoolu,

stojíme v Liverpoolu v Albert Doku, cekame na High water a dnes od 14 hodin zacne Sails Parade, kdy vypluji vsechny prihlasene lodi v urcene formaci a rychlosti 3- 5 knt popluji majestatne kolem brehu, plnych lidi. Zajem o Hebe III je obrovsky, spousta krajanu navstivila nasi lod a drzi nam palce pred vlastnim Race. Po Sails Parade odplouvame pod plnymi plachtami do Severniho Irska asi 200 NM, kde ve stredu nastava ostry start. Polohy lodi se budou hlasit denne v 6.00 rano a v 17.00 vece lodim Race Control. Je velmi dbano na bezpecnost, vsichni jiz pres den chodime obleceni v harnesech. Teplota vody ma byt cca 16- 12° u Norska.
Nalada na lodi je skvela, zaucujeme dva novacky do techniky operaci se spinakry, doplnujeme naposledy tekutiny a naladu, nebot pri zavode plati na lodi prohibice.
Při závodě máme rozvrženy již tradičně na Hebe 3 x 4 hodinové hlídky v noci a přes den 2 x 6 hodin. Očekáváme non- stop jízdu cca 11 dní. Všichni se na tento náročný závod těšíme.

Další zprávy už snad z přesunu do Severního Irska.
Za posádku Hebe III. - Zdeněk Sunderhauf
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: út červenec 22, 2008 3:43 pm    Předmět: Hebe III jede kolem Belfastu Citovat

Pozdrav z přejezdu na start (Liverpool – Ballycastle)

HEBE III posílá pozdrav z North Channel. Je 12.30 UTC, doma tedy o dvě hodiny více. Na levoboku je pobřeží Severního Irska, které je vzdálené cca 5 NM. Na pravoboku ruská loď AKELA ze stejné třídy vzdálená 1 metr. Její posádka, smutná pravděpodobně z nynějšího bezvětří, díky českému pivu Branik značně pookřává. Po 22 hodinách plavby máme za sebou 117 NM, do přístavu Ballycastle, z kterého zítra vyrazíme na start, zbývá cca 45 NM.
Vyplutí z Liverpoolu bylo nejen pro dva nováčky na lodi HEBE zážitkem. Pořadatelé vypouštěli z doků postupně jednu loď za druhou za potlesku tisíců návštěvníků liverpoolského nábřeží. Davy lidí zaplnily i protější břeh řeky Mersey. Slavnostní zahájení Sail Parade, přehlídky lodí, umocnila mexická loď CUAUHTEMOC výstřely z děl.
WS a později SW vítr nám přál, rychlost klesla jen málokdy pod 7 uzlů. Díky proudům plula HEBE proti dnu i přes 10 uzlů. V 04:00 UTC, na jihu ostrova Isle of Man u majáku na Chicken Rock, větší vlny pomohly vzbudit druhou hlídku do služby. Svítalo.
Od rána nefouká, motorujeme, brzdí nás ještě protiproud. Těšíme se na 13:23 UTC, kdy dle REEDS Nautical Almanac, bible jachtaře, proudy o rychlosti až 2,6 Kn změní směr a pomohou HEBE doplout do zmíněného Ballycastle.
Za posádku HEBE III zdraví - Petr Moucha
Ladka
nováček na fóru
nováček na fóru

Registrace: 22.7. 2008

PříspěvekZasláno dne: út červenec 22, 2008 5:04 pm    Předmět: Pises dobre, ale jinam Citovat

Tak znovu,
po tom, co me hosi opravili, ze pisu dobre, ale jinam, prikladam puvodni prispevek.
Mimochodem nedivim se, ze jim davy podrbaly ego...inu chlapi Smile
Ahoj,
pokusim se se svymi skromnymi technickymi schopnostmi pripojit dalsi prispevek z plavby. S Jardou jsme opustili lod 21.7. v pul devate liverpoolskeho casu. Timto dekujeme vsem, ze se s nami vydrezili tisnit v podpalubi (bylo nas deset a hlidku meli jen ti, kteri plnymi dousky hltali Liverpoolsky nocni zivot). V nasledujicich minutach se Hebe presunula do Canning dock, kde na longside(Assarain II alias Capitains doughter a Black Diamond) cekala spolu s ostatnimi lodemi na oddockování z Liverpoolu. To uz jsme na ni jen teskne shlizeli spolu s dalsimi davy turistu. I kdyz nam atmosfera Tallship v Liverpoolu pripadala oproti jinym letum vyrazne skromnejsi, myslim, ze jsme si ji nalezite vsichni uzili. Proste to bylo jen trochu chladnejsi, asi jako pocasi.... Pri cekani na vypluti lodi z docku jsem projevila kapku prislovecne drzosti (lina huba, hole nestesti) a dostala se mezi VIP primo nad vrata docku. To ovsem nebylo, jak se pozdeji ukazalo, zadne vitezstvi, nebot natacet, fotit a jeste zdravit proplouvajici a odplouvajici Hebe bylo moc pro moje dve zmrzle ruce. Kamera navic prestala z nejakeho zahadneho duvodu ostrit a fotak jsem zmackla myslim prave ve chvili, kdy mi ruka instinktivne vyletla nahoru pote, co z lodi zacali mavat a odpovidat na me "Hebe"...zname "jebe". Takze zatimco mame uzasne zabery ostatnich, jak opousti dock, Hebe myslim prisla dost zkratka...Posadka ovsem vyplouvala na Saile parade za slunneho pocasi (vitr je vsudypritomny) a tim i znacneho optimismu. Doufejme, ze jim vydrzi

To Laďka
Protože jsi si překopírovala svůj původní-samostatný příspěvek k těmto, dovolím si předpokládat, že souhlasíš, aby onen původní v jiném topicu byl smazán. P
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: st červenec 23, 2008 11:00 am    Předmět: Dnes jdeme konečnš na start Citovat

Ahoj příznivci Hebe,

doplňujeme naposledy palivo, vodu, hlasíme svou pozici a přesouváme se cca 20 NM severně na startovní čáru. Včera večer jme měli naposledy pořádné jídlo v typické irské hospůdce, kde jsme si dali celá crow pravé steaky asi na 20 způsobů. Ballycastle je malebný irský přístav, obklopený mořem, skalními útesy a golfovými hřišti. Prostě nádhera, jako golfista s hcp 54, jsem měl obovskou chuť jim trochu přerýt hřiště.
Fouká minimálně, zatím počasí drží, ani moc neprší. Nálada skvělá, na moři pak asi bude hůř. Nemáme úplně nejlepší předpovědi počasí, tak žádáme Petra Chmelíčka o zasílání aktuální info.

Za posádku Hebe III

Zdraví

Zdeněk Sunderhauf
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: st červenec 23, 2008 1:06 pm    Předmět: Zprava pro Ownera Jardu Havelku Citovat

Ted jsme prave obdrzeli docela dobrou zpravu, ze nam po premereni o jednu desetinu vylepsili handicap Hebe III. Priprava a pozvani zavodni komise na lod pred zavodem se vyplaci.

Cvicime se spinakery a suneme se na start.

Zdenal
alffa
Site building team

PříspěvekZasláno dne: st červenec 23, 2008 1:21 pm    Předmět: Re: Zprava pro Ownera Jardu Havelku Citovat

Zdenal napsal(a):

Cvicime se spinakery a suneme se na start.
Zdenal

Každá desetinka dobrá. Držíme palce. Thumb Up
alffa
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky Skype jméno
Strycek_Bidlo
aktívní jachtař
aktívní jachtař

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 24, 2008 9:38 am    Předmět: Citovat

Tady jsou k prohlédnutí fotky z Liverpoolu.
Jinak se obávám že stránky s polohou nějak blbnou, protože řada lodí je tam uvedena dvakrát, a dokonce jsou uvedeny na mapě a to dost daleko od sebe (například ASGARD II). Snad si to dají pořadatelé dohromady.

Doplněno: Zdá se, že už si to dali dohromady.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 24, 2008 3:12 pm    Předmět: 1. den závodů Citovat

Ahoj ze závodů!
Jedeme kolem skotského ostrova Skye, kde je jak se zdá minimální signál. V současné době jsme na 5. místě ve třídě D. Start se nám již tradičně povedl, ale také se nám povedlo před startem roztrhnout nejtěžší spinaker a asi po dvou hodinách jízdy následně i druhý. Foukalo do zad až 28 uzlů, na dlouhých atlantických vlnách se nám dařilo surfovat až 11 Kn rychlostí. Po roztržení spinakeru jsme trochu propadli, ale závod je dlouhý a jdeme do to pořád naplno. V současné době řešíme vylitý jar v podpalubí a omýváme všechny konzervy. Budeme mít jarovou přílohu.
Náročná trasa závodu, která je tady v Anglii považována za navigačně velmi náročnou, odradila z naší nejmenší třídy řadu lodí. Ostatní se připojí až v Norsku, v Bergenu.
Jinak i řada dalších lodí trhala spinakery, škoda, že naší největší zbraň teď nemůžeme použít. Na Hebe se vždy spinakerovalo a měnily spinakery i o půlnoci.
Co dělají proudy s vlnami od větru jsme viděli u Irskeho pobřeží, poprve jsen viděl 50 metrové víry a slušné prohlubně v moři.

Nálada je skvělá a bojovná. Za posádku Hebe III z letošního Tall Ships Races Zdenál
TomMasto
nováček na fóru
nováček na fóru

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 24, 2008 9:00 pm    Předmět: Citovat

Smile Zdravím posádku Hebe z deštivé Prahy. Držíme Vám všechny palce!!
Zdenále neposlal jsi me ty kontakty na redakce.
Ahoj Mastodont Gooood Hebe Jebe
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 24, 2008 10:28 pm    Předmět: Hebe III na letosnim Tall Ships Races 2008 Citovat

Hezký večer z Hebe III, vedeme!!!
Je 19. 30 UTC, posloucháme hlášení průběžných výsledků závodu. Od 17.00, kdy jsme nahlásili svoji pozici, jsme za de facto bezvětří netrpělivě čekali tento okamžik. Race Control právě hlásí: HEBE III je ve své skupině první. Posádka je nadšená. Urania, která byla na prvním místě, je pátá. Rona II, vítěz loňských Tall Ship Races, je na třetím místě. Potvrzuje se již známé, HEBE III vyhovuje klidnější moře i vítr.
Pravdou však je, že dnešní plachtění bylo spíše „duchaření“ a úsměv na tvářích posádky vyvolala i rychlost jednoho uzle. Úspěch spočíval převážně ve správné volbě trasy uprostřed kanálu a dobrému trimování plachet. Uprostřed kanálu proudily odpoledne protiproudy o rychlosti 0,5 – 0,7 uzle, na rozdíl od protiproudům blíže pobřežím, kde jejich rychlost dosahovala i 2 uzlů. Plachtění s ultralehkým spinakrem chvílemi i rychlostí 5 uzlů na vodě bez jediné vlnky bylo překvapující.
Nyní se vítr mírně zlepšuje, plujeme rychlostí 5,6 uzlů. Bohužel jiným směrem.Smile.
Za posádku HEBE III přeje dobrou noc nebo den
Petr Moucha
Ladka
nováček na fóru
nováček na fóru

PříspěvekZasláno dne: pá červenec 25, 2008 1:57 am    Předmět: Citovat

super. zdalo se mi to, nebo jste dnes zkouseli satelitni spojeni? Super - jiste chapete, se nevaze k rozlitemu jaru, ci roztrzenemu spinakru, ale k celnimu postaveni Very Happy ! Tomu, co ztraci soudnost, vse nejlepsi k svatku Wink
TomMasto
nováček na fóru
nováček na fóru

PříspěvekZasláno dne: pá červenec 25, 2008 9:32 pm    Předmět: Citovat

Sad Ahoj všem příznivcům a členům Hebe.
Bohužel mám špatnou zprávu: na Hebe došlo k nehodě-zlomil se stěžeň!
Posádce se naštěstí nic nestalo , ale Hebe teď motoruje na Orkneje.
Jakmile obdržím nové informace ihned je zveřejním.
Zatím ahoj TomMasto Sad
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: pá červenec 25, 2008 9:36 pm    Předmět: Hebe na letosnim Tall Ships Races skocila Citovat

Bohužel se nám podařilo při plném sailingu na Shetlandy zlomit stěžeň. Odstupujeme z 2.pozice. Jinak jsme všichni OK. Zklamání je obrovské.

Přejeme všem větší štestí pri yachtingu. Za posádku Hebe III. Zdenal
Ladka
nováček na fóru
nováček na fóru

PříspěvekZasláno dne: so červenec 26, 2008 7:36 am    Předmět: Sakra, zas je neco jinak :) Citovat

Bozinku, zas mam samostatny (nechteny) prispevek ve foru - kopiruji sem, smazte to tam nekdo. Dik, treba to jednou zvladnu Smile
Ahoj,
doufam, ze jste se aleapon trochu vyspali. Jestli se tomu tak da rikat, tak ja to delala. Jarda by chtel s vama komunikovat pres Zdenaluv mail, ale hlasi mu to, ze je Zdenal na dovce...tak to zkousime takhle a preposilam zpravu od Jardy.

Ještě jsem to všechno nestrávil, protože všichni jsou mimo dosah komunikace.
Parchomenko je do konce října v Řecku, Záruba se mi zatím neozval a
připravovaný dopis pro pojišťovnu mi zítra Ruda přeloží.
Potřebuji do něj pár údajů. Jaké byly plachty, odkud foukalo a kolik.
Udělejte fotodokumentaci. Protože je sobota a nikdo nikde není, nechte si
potvrdit od někoho v přístavu, že jste tam dopluli se zlomeným stěžněm.
Potom bych doporučoval promyslet plavbu do Ebrdínu. Je to asi 180 Sma dalo
byse asi přistát v Pethead Bay 57 30 N,003 17W,asi 90 mil, potom Girdle Ness
57 42N, 002 05 W, asi 25 Sm a ještě jednou 25 Sm do do R.South ESk a
poslední skok do Ebrdínu. Tam jsou dostupné spoje a máme tam známe. Naši
paní učitelku.
To je vše co mě napadlo. Dejte mi zprávu, jak jste se rozhodli já to odsud
neumím posoudit, vím jen že jsou tam nezkutečné proudy. Poraďte se s
místními.

Jarda
Ladka
nováček na fóru
nováček na fóru

PříspěvekZasláno dne: so červenec 26, 2008 7:41 am    Předmět: pro ostatni Citovat

Hebe dnes ve dve rano domotorovala do Stromness (Orkneje).
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: so červenec 26, 2008 1:06 pm    Předmět: Hebe III v Orkneyi Citovat

Kotvíme v malebném přístavu Stromness na ostrově Orkney, kam jsme se na motor museli vrátit po totálním zrušení stežně, který se nám zlomil při bočním větru na 3 kusy.
Loď jela rychlostí 8,5 uzlu na palube 2 hlidka. U kormidla Jena Sunderhauf, na high side Marketa Halamova a navigaci Petr Moucha. Prave jsem podaval Markete kafe, ktere jsem uvaril v trimetrovych vlnach, pak rana jak jak z kanonu a kompletni takelaz vcetne stezne v mori. Posadka na hlidce byla dost otresena. Museli jsme vylit kafe, vzit fendry a zacit postupne vytahovat vse na palubu a postupne odstrojovat plachty a vanty.
Do Stromess jsme domotorovali ve 2 hod rano, pri 5 uzlovem proudu, ktery nas zbesilou rychlosti hnal do pristavu, nastesti v nasem smeru.
Zda se, anglicke lodi Rona II se dost ulevilo, nebot Hebe s ni drzela krok i na otevrenem mori a diky zlepsenemu handicapu jsme meli sanci s ni souperit az do Norska. Tak snad pristi rok.
Nyni se pokusime presunout do Skotska a resime s pojisovnou zpusob oprav.

Za Hebe III. - Zdenal
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 31, 2008 5:29 pm    Předmět: fotka zlomeného stěžně a vůbec.. Citovat

Zdenále, vložil jsem Ti do příspěvku tu fotku. Trochu jsem ji přitom přepočítal pro web Wink
Pro Tebe i pro ostatní, kdo chcete vkládat fotky samostatně, máme návod zde:
http://jachting.info/modules.php?name=Foru...&t=599

Zároveň jsem dostal od Zdenála e-mail. Nechápu, proč to nedal rovnou sem a tak si to sem dovolím zkopírovat:

Ahoj všichni,
Tak nám Hebe již kotví ve Skotsku a teď se bude řešit její oprava. Dobrá zpráva je ta, že chceme příští rok jet na další ročník Tall Ships Races 2009 do Petěrsburgu, a to v té sestavě, jak jsme letost nedojeli. Info o příštím roce najdete na http://www.sailtraininginternational.org/page.asp?partid=462.
Nominace na 1. etapu příštího roku:

1.) Jakub Havelka- skipper
2.) Zdeněk Sunderhauf- 1. důstojník
3.) Petr Moucha- důstojník
4.) Jeňa Sunderhauf
5.) Petr Chudomel
6.) Petr Pospíchal
7.) Robert Emler
8.) Markéta Halamová

Pro lepší představu posílám v příloze foto destrukce stěžně. (viz minulý příspěvek) Ahoj. - Zdenál
Strycek_Bidlo
aktívní jachtař
aktívní jachtař

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 31, 2008 7:51 pm    Předmět: Citovat

Mě teďko napadla taková šílená věc Shocked
Fandili jsme s Hankou a Jerrym HEBE III (kterou jsme po návštěvě vloni ve Štětíně začli titulovat něžným jménem Hébička).
Zlomili stěžeň.
Fandili jsme dravé mexické žížale.
A jak koukám na výsledky první etapy, Cuauhtemoc vůbec nestihl dojet v termínu do cíle.
Sakra....jestli my těm lodím, co jim fandíme, nenosíme smůlu Confused
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: pá srpen 01, 2008 9:25 pm    Předmět: Současná situace na Hebe III Citovat

Hebe III se přemístila na motor do Ilness, kde kotví a řeší se oprava celé takeláže a výroba stěžně. O dalších záležitostech ohledně oprav Vás budeme informovat.
Část posádky Hebe III se v září zúčastní IT regaty v Biogradu a následně Mistrovství republiky v námořním jachtingu tamtéž. Pokusíme se zprostředkovat stručné info z těchto akcí.
Je zde předpoklad, že se Hebe začne přesouvat ze Skotska do Štětína v průběhu druhé poloviny září.
Zde vítáme případné zájemce, kteří si chtějí zaplachtit na Hebe III během přesunu, aby se hlásili Zdenálovi na mob. 606 954 652, anebo na mail sunderhauf@scomp.cz. Zájem je celkem velký, ale máme ještě některé termíny volné.
Zdraví Zdenál
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: út srpen 05, 2008 4:29 pm    Předmět: Re: Současná situace na Hebe III Citovat

Zdenal napsal(a):
Hebe III se přemístila na motor do Ilness, kde kotví a řeší se oprava celé takeláže a výroba stěžně. ... Zdenál
Tak nevím - Ilness by mohlo mít něco společného s nějakou nemocí...
Zdenále, nedojeli oni spíš do Inverness (na východ od jezera LochNess)?
Kdo je vlastně teď na palubě?
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: ne srpen 10, 2008 11:02 pm    Předmět: Hebe III kotví v Inverness Citovat

Hebe III opravdu nyní kotví v Inverness ve Skotsku, nedaleko Loch Ness. Asi 10 týdnů bude trvat výroba a doprava nového stěžně, potom nastane kompletování a následně přesun do Polska, V současné době je na lodi pouze skipper Jakub Havelka a Laďka Meznerová. Jarda Havelka vše řídí z Prahy. Zbytek crew se přemístil na etapy do Prahy.
Kompletujeme fotky a filmy z průběhu, budeme něco uveřejňovat i tady.

Zdenál
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: út září 09, 2008 3:22 pm    Předmět: část posádky z Hebe III se zúčatňuje závodů v Chorvatsku Citovat

Zdravím všechny příznivce Hebe III,
Hebe III v současnosti stále kotví ve Skotsku, čeká se na výrobu nového stěžně a jeho dopravu do Skotska, ale vlastní posádka nelení.
Jak jistě mnozí vědí, tak se nám již opět blíží termín dalších závodů, kterých se zúčastní základní ověřené jádro z Hebe III, doplněné zaměstnanci z firmy S- COMP Centre. Jedná se o IT regatu 2008 a ještě se zúčastníme Mistrovství republiky v námořním jachtingu v Biogradu- Chorvatsko. Zítra se přesunuje posádka do Chorvatska v tomto složení.

1) Jakub Havelka- skipper
2) Zdeněk Sunderhauf
3) Zbyšek Čelikovský
4) Pavel Mráz
5) Radek Sunderhauf
6) Roman Leontovyč
7) Petr Moucha
8) René Sehnal

Máme pouze 1 den na trénink a v sobotu již začínají vlastní závody. Vše můžete sledovat on- line na
http://www.itregatta.cz/index.php?lan=cz&akce=program .
Na lodi Hebe III se nám letos podařilo zlomit stěžeň, tak snad jsme si smůlu již vybrali.
Z akce se budeme snažit posílat pravidelně info, snad i včetně fotek.

Ještě pár fotek z Liverpoolu- prosím Rendu o jejich vložení
Držte palce. Zdenál
windward
moderátor

Registrace: 16.11. 2007

PříspěvekZasláno dne: út září 09, 2008 4:54 pm    Předmět: Citovat

Decka,

co se vam stalo se steznem? Nejaka chyba v materialu, anebo kombinace vlna-vitr? To bych nerad zazil.
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: st září 10, 2008 5:54 pm    Předmět: fotky z Liverpoolu Citovat

Tak tohle je Hebe3 v Liverpoolu před startem Tall Ships Race 2008:

... a tohle jsou účastníci:

skipper = Jakub HAVELKA je úplně vpravo vpředu
Zdenál je v horní řadě, třetí zleva
a ostatní doplň, Zdenále...
Kdo je kdo a kdo je posádka a kdo doprovodný team?
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: st září 10, 2008 6:42 pm    Předmět: jak se láme stěžeň na Hebe Citovat

windward napsal(a):
Decka, co se vam stalo se steznem? Nejaka chyba v materialu, anebo kombinace vlna-vitr? To bych nerad zazil.
Hebe má vanty propojené až na kýl, ale v oblasti průchodu palubou není kontrukce optimálně vyřešena a po mnoha cyklech namáhání (Hebe plula hodně v namáhavých severských podmínkách) došlo již podruhé (poprvé tuším v r. 2002 na Biskaji) k porušení spojení a pak praskají vanty jeden po druhém a stěžeň se láme jako sirka u jednotlivých sálingů...
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: čt září 11, 2008 10:17 am    Předmět: Re: fotky z Liverpoolu Citovat

Renda napsal(a):
Tak tohle je Hebe3 v Liverpoolu před startem Tall Ships Race 2008:

... a tohle jsou účastníci:

skipper = Jakub HAVELKA je úplně vpravo vpředu
Zdenál je v horní řadě, třetí zleva
a ostatní doplň, Zdenále...
Kdo je kdo a kdo je posádka a kdo doprovodný team?

Ahoj,
k uveřejněné fotce. Toto je fotka ze startu Tall Ships Race 2008 v Liverpoolu, kdy nás přišly navštívit studentky ze Slovenska, kterým jsme ale vůbec nerozuměli.
Zleva je vidět Robert Emler, pak Markéta Halamová, které nikdy nebylo špatně, Zdenál Sunderhauf, trochu i sponzor akce, Péťa Chudomel- výborný kormidelník, Petr Pospíšil- zkušený off shore yachtař, Jeňa Sunderhauf- umí surfovat na atlantických vlnách. Byl u kormidla, když jsme zlomili stěžeň.

Zdenál
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: čt září 11, 2008 10:46 am    Předmět: Další foto ze zlomeného stěžně Citovat

Ahoj,

pokusíme se Vám ukázat další foto po destrukci stěžně, nedaleko ostrova Orkney.

Foto je tu.

Vzhledem k množícím se dotazům upřesňujeme info o nešťastné chvíli na lodi HEBE III.

V ten den foukalo hezky, střídavě 22 až 36 Kn. Kurz cca 60. Zvlněné moře. Na palubě hlídka II. Jeňa Sunderhauf za kormidelním kolem. Hlídka I odpočívá po náročné službě a popíjí kávu. Rána jak z děla. Co to bylo? V jedené vteřině se stěžeň, hlavaska i gena koupou v moři. Stěžeň je zlomen na dvou místech. Pravý vant, na návštrné straně, je vytrhlý z lodě včetně kusu lamina. A to je konec závodu.

Petr Moucha, toho času pianista na IT Regattě.
windward
moderátor

Registrace: 16.11. 2007

PříspěvekZasláno dne: čt září 11, 2008 11:25 am    Předmět: Citovat

Dekuji za vysvetleni. Takze byla to chyba materialu, ktera se vyjadrila v nedostatecne plose prilozeni usili k trupu v natazenem vantu.

At uz se vam to niky v zivote nestane. Hodne sportovnich uspechu. Smile
lynx
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Registrace: 1.10. 2007
Loď/revír: jak kdy :-)

PříspěvekZasláno dne: čt září 11, 2008 1:48 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,
můžu ještě jeden dotaz?
Plný plachty nebo zarefováno?
Dík.
Taky vám přeju, aby to byla vaše poslední zkušenost podobného charakteru!
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: út září 16, 2008 9:29 pm    Předmět: Hebe II a IT regatta Citovat

Na dotaz ohledně zlomení stěžně. Bylo zrefováno na 3. ref ve předu 4. gena, ale byly poryvy od 22 do 38 Knt.

K IT regatte 2008, kde část posádky jela za firmu S- COMP Centre:
¨

Ahoj,

Právě jsme se vrátili z ostrovů, kde nebyl signál. Nejlépe se nám povedl dlouhý závod Memoriál Dosoudila, kdy jsme jeli pořád dvě lodě vepředu, ale nakonec třetí, skoro o prsa.
Jinak jsme po velkém boji celkově dojeli o bod na 6. místě. Ty mrchy prostě byli rychlejší, ale na rautech na nás nikdo nemá. Zdá se, že se firmy dopředu zásobily profesionálními yachtařemi, zaměstnanci sedí na lodi jako trubky a profici všechno oběhají. Bylo dost zajímavé sledovat dámy středního věku na lodi Bussiness Word jak se opalují, mažou krémy a mají vtipné poznámky k nám, kteří dřou na klikách, skáčou po lodi, zamotávají se do lan a přesto za nimi zaostáváme.

Jeli jsme jinak výborně na lodi Saint Tropéz, o které se všeobecně tady traduje, že nejede.
Už se těšíme na další závody Mistrovství republiky v námořním jachtingu. Snad Saint Tropéz tady v té slotě rozpohybujem. Zatím dost fouká, je ukrutná zima, prostě pohoda jako v Praze.

S- COMP jede.

Zdravi z Biogradu Zdenál
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: út září 16, 2008 10:53 pm    Předmět: ¨1. den na MS v námořním yachtingu Citovat

Ahoj,

Právě jsme odjeli dvě testovací rozjížďky MS v námořním jachtingu 2009 a opravdu nám to sedlo. Byli jsme dvakrát druzí za Rodopy, což je výkvět českého jachtingu. Samozřejmě, že při závodě bude hůř, foukal velký vítr a to nám opravdu sedí, jsme zvyklí z Hebe III. Aktuality můžete sledovat na http://www.yfa.cz/velkacena/index.php?lan=...amp;den=1.

Držte palce, S- COMP jede.

Zdenál
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: út září 16, 2008 10:57 pm    Předmět: MR v námořním yachtingu. Citovat

Omluva. jedná se samozřejmě o Mistrovství republiky v námořním yachtingu.

Z Biogradu za posádku S- COMP Centre zdraví Zdenál
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: st září 17, 2008 10:18 pm    Předmět: 1. rozjíždka na MR v námořním zachtingu 2008 Citovat

Ahoj, tak se ozývám z ostrova Dugi otok města Sali, kde jsme zakončili 1. den rozjižek Mistrovství republiky v námořním jachtingu. Jede dohromady 15 lodi , ale některé již bouraly za dost silného větru, tak dnes nastoupilo 11 lodí. Ranní rozjížďka byla ukončena asi po hodině jízdy pro stočení větru, kdy S- COMP byl právě na 3. Místě. To nás dost mrzelo.
K večeru se jela navigační rozjížďka, kde jsme skončili na velmi dobrém 4. místě, neboť se jelo za poryvového větru, a to nám moc nesedí.
Nicméně proháníme profiky a už jsme tady docela profláknuti.
Výsledky jsou zde http://www.yfa.cz/velkacena/index.php?lan=cz&akce=results.

Aktuální zpravodajství múžete sledovat zde http://www.yfa.cz/velkacena/index.php?lan=...amp;den=2.

Za posádku S- COMP Centre zdraví Zdenál

Ps. Našemu ownerovi Jardovi Havelkovi přejeme k narozeninám vše nejlepší a snad mu naše výsledky udělaly radost.
Libor
Site building team

PříspěvekZasláno dne: st září 17, 2008 10:44 pm    Předmět: Citovat

Pěkné Gooood Držte se.
Dotaz: jak bourali?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Skype jméno ICQ
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: čt září 18, 2008 9:01 am    Předmět: MR CR 2008 Citovat

Ahoj Libore,

při tréninkové jízdě a větru 20 uzlů se stoupalo na první bojku a loď, která měla levobok dostala ránu přímo na komoru. Jedna lodˇmá zrušenou příď a druhá má púlmetrovou díru v boku. Jde o lodě o lodě Bavaria 42 Match.

Zdenál
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: po září 22, 2008 10:26 pm    Předmět: 6.místo na MR ČR 2008 v námořním yachtingu Citovat

Ahoj všem, tak jsme zakončili celkově na letošním MR ČR v námořním yachtingu na 6. místě. Poslední den, kdy foukalo až 35 uzlů a čekaly nás 3. okruhové rozjížďky, nám vše hrálo do karet, neboť v tvrdých podmínkách umíme jezdit ze závodů na Hebe III. Chystali jsme se pokusit o celkové 3. místo. Hlavní rozhodčí ale usoudil, že podmínky jsou nebezpečné a tak v 14. 30 ukončil celou regatu. Po zlomení stěžně na lodi Hebe III v letoším Tall Ships Races 2008 toto přeci jenom byla určitá náplast.

Posádka pod hlavičkou S- COMP Centre:

1) Kuba Havelka- skipper
2) Zdeněk Sunderhauf
3) Radek Sunderhauf
4) René Sehnal
5) Roman Leotovyč
6) Pavel Mráz
7) Zbyšek Čelikovský
8) Petr Moucha

Edit alffa
Velký obrázek.
:)
alffa
Site building team

PříspěvekZasláno dne: po září 22, 2008 10:55 pm    Předmět: Citovat

Blahopřejeme. Smile
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: po září 22, 2008 11:20 pm    Předmět: Ještě foto Crow Citovat

Ještě foto celé Crew (=posádky):
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: pá říjen 10, 2008 9:15 am    Předmět: Re: Ještě foto Crew Citovat

Zdenal napsal(a):
Ještě foto celé Crew (=posádky):
Ahoj Zdenále, fajn, že ses naučil vkládat fotky. Vidíš - když se chce... Wink
Tvé příspěvky týkající se Milana souvisely s vláknem
Počasí / Strašná búrka na mori:
http://jachting.info/modules.php?name=Foru...c&t=59
kde už byl odkaz na článek před časem publikován

a dalším vláknem, které teď živelně vzniklo a pojednává o tom samém:
Ovládání lodi, manipulace s ní a bezpečnost / DRAMATICKÁ PLAVBA
http://jachting.info/modules.php?name=Foru...2797#32797

Někdo z moderátorů to popřesouval. Je vždy těžké - po přesunech udržet kontinuitu.
Nicméně souvislosti hledej v těchto vláknech a sem piš jenom o Hebe, prosím.

Samozřejmě je i otázkou, jestli sem patří další aktivity členů posádky Hebe, kdy se někteří účastňují jiných regat a na jiných lodích. Confused
Není to pak spíš na téma např. Tvé firmy S-Comp CENTRE ? Na to šlo založit nové vlákno, ale ne v této sekci (=Moje současná loď), kde jde o Havelkovu Hebe. Dávám ke zvážení...

Pokud jde o Hebe, tak podle posledních zpráv od jejího vlastníka Jardy HAVELKY, stojí stále ve Skotsku u jezera LochNess, po němž se i projela na motor a čeká na nový stěžeň. S výrobcem budeme asi řešit i na nadcházející výstavě v Hamburgu viz:
http://jachting.info/modules.php?name=Foru...2756#32756
Je otázka, jestli v zimním období bude dost dobrovolníků na přeplavbu přes Severní moře zpátky do Štětína.
Dobrovolníci - můžete se hlásit zde!! Jachtařsky by to bylo jistě hodnotné! Whist
jirkaM
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Registrace: 25.7. 2007

PříspěvekZasláno dne: pá říjen 10, 2008 11:45 am    Předmět: Citovat

Rendo, beru te za slovo a hlasim se jako dobrovolnik. Zalezi dost na terminu, prosinec je pro me out, ale jinak ok. Muzu planovat i dele dopredu.
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: pá říjen 10, 2008 12:46 pm    Předmět: Citovat

jirkaM napsal(a):
Rendo, beru te za slovo a hlasim se jako dobrovolnik. Zalezi dost na terminu, prosinec je pro me out, ale jinak ok. Muzu planovat i dele dopredu.
OK. Teď všechno záleží, kdy bude hotový stěžeň. Teprve pak bude moct Jarda stanovit termín přeplavby.
lynx
aktívní jachtař
aktívní jachtař

PříspěvekZasláno dne: pá říjen 10, 2008 1:32 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,
ve vší skromnosti a uctivosti si dovoluji vám zimní plavbu Severním mořem nedoporučit. Důvody jsou všeobecně známé, nebudu je rozebírat.
Ferdinand
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Registrace: 21.4. 2006

PříspěvekZasláno dne: pá říjen 10, 2008 1:59 pm    Předmět: Aleš Citovat

No a tak potom co tady toto ? To by jsi doporučil ?

Hledáme kapitány na přeplavbu katamaranu Tobago 35 ( cca. 10,8 m délka) ze Španělska do Řecka.
Plavba by se měla uskutečnit mezi 15.11 a 10.12.2008.
Plavba bude trvat cca. 14 dni a je placená.

Případní zájemce prosím o kontakt na mail: navigatour@seznam.cz
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: pá říjen 10, 2008 2:00 pm    Předmět: Citovat

lynx napsal(a):
Ahoj, ve vší skromnosti a uctivosti si dovoluji vám zimní plavbu Severním mořem nedoporučit. Důvody jsou všeobecně známé, nebudu je rozebírat.
Dyk já vím, Petře, proto jsem to napsal tak opatrně... Whist
lynx
aktívní jachtař
aktívní jachtař

PříspěvekZasláno dne: pá říjen 10, 2008 3:10 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Ferdinande,
já jsem reagoval na Severní moře, kde jsem letos byl. Středozemní neznám, ale podle termínu přeplavby mě napadají myšlenky na dobrodružství popisovaná v tomto fóru Milanem, Komínem a dalšími. A to se, pokud se nepletu, jednalo o březen.
DIVOCAK
nováček na fóru
nováček na fóru

Registrace: 3.7. 2009

PříspěvekZasláno dne: ne červenec 05, 2009 8:39 am    Předmět: Hebe III opět na závodech Citovat

Ahoj,

zdravím opět ze závodů Tall Ships Race 2009, jsme v Gdyni za chvíli se budeme řadit do formací na Sails Parade. Ale opět máme zádrhel. neboť jsme ještě ani nevyjeli a už máme 200 minut penalizace, kterou jsme získali z důvodů pozdní presentace. Smůla pokračuje, ale nás to naopak nabudí. Máme po vynikající údržbě, takže vše lehce doženeme a předeženeme. První posádka věří, že tentokrát dojede.

Všechny zdraví

Zdenál
Libor
Site building team

PříspěvekZasláno dne: ne červenec 05, 2009 9:22 am    Předmět: Citovat

Přeji ať Vám to tentokrát vyjde a nic nelzomíte, držte a dovezte českou vlajku do cíle.
Škoda té penalizace, kde jste se zdrželi?
Strycek_Bidlo
aktívní jachtař
aktívní jachtař

PříspěvekZasláno dne: ne červenec 05, 2009 10:51 pm    Předmět: Citovat

Fandil jsem Hébičce v roce 2007 a dojeli jedenáctí ve třídě.
Fandil jsem Hébičce vloni a zlomili stěžeň.
Já budu letos s tím fanděním radši sakramentsky opatrnej, protože jim moje fandění snad nosí smůlu nebo co Hmmmm
Epetr
nováček na fóru
nováček na fóru

Registrace: 6.10. 2008

PříspěvekZasláno dne: po červenec 06, 2009 12:01 am    Předmět: Citovat

Ahoj
Šťastnou plavbu posádce Hebe 3 přejí Emlerovi. Smile
Epetr
nováček na fóru
nováček na fóru

PříspěvekZasláno dne: po červenec 06, 2009 10:56 am    Předmět: Hebe 333 Laurinka Citovat

Ahoj
Zdravíme tátu a celou posádku. Sledujeme vás

Laurinka E.
Epetr
nováček na fóru
nováček na fóru

PříspěvekZasláno dne: st červenec 08, 2009 5:46 pm    Předmět: Hebe 3 Citovat

Ahoj

Gratulujeme Smile Smile

Emlerovi
DIVOCAK
nováček na fóru
nováček na fóru

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 09, 2009 2:33 pm    Předmět: HEBE III třetí na Tall Ships Races Baltic 2009 Citovat

Všechny příznivce jachtingu zdraví posádka lodi HEBE III.
Po vyrovnaném boji v nejvíce obsazené třídě posádka HEBE III slaví třetí místo v prvním závodě
Tall Ships Races Baltic 2009. Závod byl odstartován v Polsku, u města Gdyně, v blízkosti poloostrova Hel, v neděli večer.
Hebe suveréně odstartovala na prvním místě, které si udržela i do prvního hlášení pozic další den ráno. Vzhledem k silnějšímu větru, ve kterém mají výhodu těžší a delší lodě, Hebe v průběhu dne pak klesla na čtvrté místo. Díky změně počasí a tradičně dobře zvládnutému trimmmingu spinakru a bojovné posádce se pak HEBE posunula na třetí místo, které si udržela, i přes totální bezvětří, které nastalo tři nm před cílem, až do cíle. Závod byl dlouhý cca 480 nm a jachtařsky velmi zajímavý. Vítr foukal o síle mezi 20 - 37 uzlů.

Po loňské smůle, kdy HEBE III přišla o stěžeň při závodu Tall Ships Races u ostrovů Orkney Islands, HEBE uspěšně dokončila první závod a teď se těší na závod druhý, který bude ostartován 25. července z finského Turku.

Hebe pluje do Petrohradu, v tomto okamžiku zbývá cca 20 nm. Posádka se těší na oslavy v tomto krásném městě založeném roku 1703 Petrem Velikým.

Posádka HEBE III v etapě Gdyně - Petrohrad:
Jakub Havelka - kapitán
Eva Krejčíková
Zdeněk Sunderhauf
Jan Sunderhauf
Petr Chudomel
Petr Pospíchal
Robert Emler
Petr Moucha

Za posádku HEBE III, Petr Moucha. HOJ.
alffa
Site building team

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 09, 2009 3:31 pm    Předmět: Citovat

Ahoj ,
Gratulujeme. Gooood Clap Thumb Up
Za JI, alffa
Twik
nováček na fóru
nováček na fóru

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 09, 2009 9:47 pm    Předmět: Citovat

Velká gratulace Gooood
Pořádně to oslavte Mad
Ivča + ostatní
vilma
moderátor

Registrace: 28.5. 2007

PříspěvekZasláno dne: pá červenec 10, 2009 5:33 am    Předmět: Citovat

tak to je krásné Gooood
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Skype jméno ICQ
DIVOCAK
nováček na fóru
nováček na fóru

PříspěvekZasláno dne: pá červenec 10, 2009 6:26 pm    Předmět: HEBE III se hlasi z Petrohradu Citovat

Ahoj vsem priznivcum HEBE III z Petrohradu

Dlouha cesta to byla z cile do Petrohradu. Jeste dalsich 120 nm. A foukalo i ke 40 uzlum. Boj proti vlnam a husty dest.

Do Petrohradu jsme dorazili ve ctvrtek vecer, kotvime primo v centru na nabrezi, kde byla pripravena i pasova kontrola. Po vyrizeni vsech formalit se nas ujala Anastazie, ktere HEBE byla pridelana. Je to nas dustojnik pro sous. Ukazala nam, kde se dobre najist, coz po zavode kazdy clen posadky privital. Na lodi se i pri zavode dobre vari, ale v tomto ohledu sous je sous. Kolem pulnoci jsme vsichni odpadli a tvrde spali az do rana.

Rano nebylo pro nadsenou posadku HEBE III prijemne. Prisla zprava o tom, ze nejsme treti, ze jsme se o jedno misto posunuli. NEEE. Hned jsme sedli k netu, abychom vse proverili. Udajne lod VARIAG dojela do cile a diky hendikepu je treti. Bylo nam to divne. Podrobna kontola prubeznych vysledku a nahlasenych pozic lode VARIAG pri zavode nam vratila nadeji na umisteni... UF, je to tak, dnes vecer, kdyz pisi tuto zpravu, jsme ve vysledkove listine zpet na tretim miste.

Oficialni program tady zacina zitra. Na nabrezi se buduji stanky. O vikendu se cekaji davy navstevniku. Je malo prilezitosti videt vsech cca 120 lodi, ktere se ucastni zavodu, pohromade, hlavne tech velkych plachetnic, i pres 100 m dlouhych, jako je napr. rusky SEDOV. Pro cleny posadky je zde pripraven bohaty program, volne vstupy do pamatek, galerii a pod.. mestska doprava zdarma. Tesime se moc na nedeli, kdy bude mimo jine promenada posadek mestem a predavani cen:-). Jo, a nad zavodem prevzal zastitu sam Vladimir Putit.

Osobne si nenecham ujit Auroru.. tu musim videt. Jako maly jsem ji povinne namaloval pri vytvarne vychove. Zmatek v datech mam stale.. 7. listopadu..rijnova revoluce...

Mejte se krasne, sledujte zpravy..dnes nebo zitra sem dame link na fotky.

Za posadku HEBE III

Petr Moucha
Libor
Site building team

PříspěvekZasláno dne: pá červenec 10, 2009 7:05 pm    Předmět: Citovat

Zdravím a blahopřeji Gooood
Aurora je .... legenda, no prostě vyšla rána a následky známe všichni.
Ale za hoďku ji máš prohlídnutou..., já ti doporučím Ermitáž, ale tam by jsi potřeboval asi týden, aby jsi něco viděl. Je toho mooooc k vidění.
Leningrad, tedy Petrohrad je moc pěkný a teď jistě ještě hezčí, než když jsem tam byl před mnoha lety.
Muska
nováček na fóru
nováček na fóru

Registrace: 10.7. 2009

PříspěvekZasláno dne: so červenec 11, 2009 12:08 am    Předmět: Citovat

Také my se připojujeme s velkou gratulací.
Jste skvělí!!! Gooood

Eva+Jarda+Kačka
DIVOCAK
nováček na fóru
nováček na fóru

PříspěvekZasláno dne: so červenec 11, 2009 5:10 pm    Předmět: Sobota v Petrohradu Citovat

Ahoj Libore a vsichni ostatni.
Dekuji za doporuceni Ermitaze.. ta nas ceka zitra. Posadka dnes zvladla navstivit Petropavlovskou pevnost, kde se bude zitra konat Crew Party, party pro posadky.
Nasledovala Aurora, kterou jsme celou prolezli. Uzasny byl tez Chram vzkriseni Jezice Krista s jedinecnou monumentalni mozaikovou vyzdobou.

Ted tady dole na nabrezi hraje na podiu skupina mladych hudebniku prijemny jazz, je slyset i sem do skoly, kde je zrizeno zazemi pro posadky i poradatele. Vecer bude koncert pop hudby.

Kapitan Jakub Havelka se kolem pate vecer oblekl do obleku a prave ted veceri s ostatnimi kapitany na Kapitanske veceri.

Zitra tedy ta Ermitaz a pak ve tri hodiny odpoledne mistniho casu.. je tu o dve hodiny vice nez doma, zacina Prehlidka posadek.. pruvod mestem. V sest hodin predavani cen.. a opravdu se mluvi o tom, ze ceny preda Vladimir Putin. Narodil se tu, je to jeho mesto. Timto se omlouvam za preklep ve vcerejsi zprave. Udajne se na akci jiz registrovalo pres 250 novinaru. Informace potvrdil i jeden jachtar, ktery zaroven pracuje pro estonskou TV. Uvidime, zda bude cas probrat s Putinem ty Brdy. Neslibujeme.

Mejte se krasne.

Za posadku HEBE III, Petr Moucha
Muska
nováček na fóru
nováček na fóru

Registrace: 10.7. 2009

PříspěvekZasláno dne: po červenec 13, 2009 8:24 pm    Předmět: poslední zpráva z Petrohradu Citovat

Dnes ráno jsme se rozloučili s naší skvělou posádkou a výbornou partou kluků, která má před sebou dlouhou cestu odtud z Petrohradu do Prahy.

Byla jsem jimi pověřena uveřejnit smutnou zprávu o konečném stavu umístění HEBE III.

Pár hodin před samotným předáváním cen nám bylo oznámeno, že do výsledku nebyla započítána tříhodinová penalizace, která nám byla udělena už v Polsku z důvodu pozdního přihlášení lodi k závodu. Tím pádem je naše, už skutečně definitivní, umístění na místě pátém.

Všichni jsme byli touto zprávou neskutečně zklamáni, neboť plavba probíhala bezchybně a kluci bojovali jako vlci. Ale i přes tyto patálie (nebo právě proto) máme obrovskou motivaci pro příští rok, neboť víme, že my na to umístění minimálně do 3. místa prostě MÁME!

Z Petrohradu za posádku HEBE III, Eva Krejčíková
DIVOCAK
nováček na fóru
nováček na fóru

PříspěvekZasláno dne: st červenec 15, 2009 4:12 pm    Předmět: Hebe III na Tall Ships Race 2009 Citovat

Ahoj příznivci Hebe III.

zdravím již z Prahy, kam jsme dorazili po 30 hodinové cestě autem z Petrohradu. Na ruské hranici to byl skoro horor, podali si nás tam tak na 6 hodin, ale nakonec nás pustili

Kdo se chce podívat na fotky z prvního závodu, použijte následující odkaz

https://mail.scomp.cz/owa/redir.aspx?C=124...ebe_III%2f

Pevně věřím, že naše druhá posádka odčiní smůlu, která se na nás lepí a už opravdu získají to podiové umístění

Ahoj

Za Crew Hebe III

Zdenál
Strycek_Bidlo
aktívní jachtař
aktívní jachtař

PříspěvekZasláno dne: st červenec 15, 2009 6:08 pm    Předmět: Citovat

Moh bych prosím požádat o uživatelské jméno a heslo, abych se na ty fotky mohl podívat?
Ono mě to tam po kliknutí na tvůj odkaz nějak bez zadání těhle údajů nechce pustit, jenom se to ptá, zda to je veřejný, sdílený nebo soukromý počítač Read The Fucking/Fine Manual
DIVOCAK
nováček na fóru
nováček na fóru

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 16, 2009 12:27 pm    Předmět: HEBE III na Tall Ships Races Baltic 2009 Citovat

Ahoj,

posílám nový odkaz s fotkami, snad se to teď podaří otevřít.

http://houf2.rajce.idnes.cz/The_Tall_Ships..._Hebe_III/

Hebe III opustila Petrohrad a v současné době kotví v Kotce, kde se večer členové posádky věnovali pravému finskému saunování. Dále se budou přesouvat do Turku, Finsko.
Druhý závod se startuje 26. července v Turku a končí v Klaipedě, což je Litva.
Kapitánuje dále Jakub Havelka, jinak se kompletně mění posádka, ale všichni členové jsou odkojeni Hebe, sehraní a věříme, že Hebe opět bude vidět na čelných pozicích.

Všechny zdraví

Zdenál
alffa
Site building team

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 16, 2009 2:35 pm    Předmět: Re: HEBE III na Tall Ships Races Baltic 2009 Citovat

DIVOCAK napsal(a):
Ahoj,

posílám nový odkaz s fotkami, snad se to teď podaří otevřít.

http://houf2.rajce.idnes.cz/The_Tall_Ships..._Hebe_III/

Hebe III opustila Petrohrad a v současné době kotví v Kotce, kde se večer členové posádky věnovali pravému finskému saunování. Dále se budou přesouvat do Turku, Finsko.
Druhý závod se startuje 26. července v Turku a končí v Klaipedě, což je Litva.
Kapitánuje dále Jakub Havelka, jinak se kompletně mění posádka, ale všichni členové jsou odkojeni Hebe, sehraní a věříme, že Hebe opět bude vidět na čelných pozicích.

Všechny zdraví

Zdenál

Držíme palce a doufáme, že nás budeš i nadále iformovat. Thumb Up
Ahoj, alffa
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 16, 2009 7:12 pm    Předmět: HEBE III na Tall Ships Races Baltic 2009 Citovat

Ahoj,

budu se snažit zajistit aktuální zpravodajství ze závodů, kterých se zúčastňuje Hebe III jako jediná česká yachta.
Kompletní výsledky z 1. závodu Tall Ships Race 2009 Baltic najdeta na

http://www.sailtraininginternational.org/u...936158.pdf

Je zajímavé, kolik lodí mělo problémy a nedojelo vůbec do cíle.

Všechny zdraví

Zdenál
DIVOCAK
nováček na fóru
nováček na fóru

PříspěvekZasláno dne: pá červenec 17, 2009 12:50 pm    Předmět: Hebe III na cestě do Turku součástí Sail in Company Citovat

Ahoj všem příznivcům HEBE III.

Zdravím Vás již ze souše.. z Prahy. Jako účastník 1. etapy Vás však mohu zprostředkovaně
informovat o dění na severu. HEBE III nyní putuje do Turku, kde 25. srpna startuje 2. etapa
Tall Ships Races 2009 Baltic.

V současné době probíhá tzv. Sail in Company.. nezávodní část akce..kdy mají posádky jednotlivých
lodí jedinečnou příležitost k výměně zkušeností a k navázání nových přátelství.
A to jednak díky společné plavbě či setkávání na místech, kde lodě kotv,í či přímo díky možnosti výměny členů posádek.

Tuto noc posádka HEBE III procvičovala angličtinu při grillování s námořníky z UK v nejmenované zátoce.
Podle nejaktuálnějších zpráv čekají dnes posádku HEBE III Helsinky, poté ostrov Hanko...s tím, že
nejpozdějí příští čtvrtek musí být HEBE III v Turku.

Mějte se krásně.

Za posádku HEBE III..toho času já na souši.. Petr Moucha
lynx
aktívní jachtař
aktívní jachtař

PříspěvekZasláno dne: pá červenec 17, 2009 1:15 pm    Předmět: Citovat

Ahoj, dovolím si mírný OT: Když se podívám na přístupy k Turku, tak se o mě pokoušejí mrákoty. Shocked
Dej, prosím, zprávu, jak dorazili.
Druhá etapa startuje přímo z města? To bude maso!!! Mad
DIVOCAK
nováček na fóru
nováček na fóru

PříspěvekZasláno dne: ne červenec 19, 2009 12:22 pm    Předmět: Zpráva od nejmladší členky posádky HEBE III Citovat

Ahoj všem, tady Petr Moucha, hlásím se opět ze souše, dnes však v přímém zastoupení Evky, nejmladší členky posádky HEBE III, která po první etapě zůstala na palubě a pokračuje v rámci Sail in Company do Turku. Poslala mail, ktrerý upřesňuje mou předešlou zprávu tady na fóru, který zde uveřejňuji:

A je tu další zpráva z Tall Ships Races 2009. Náš poslední den v Petrohradě jsme strávili nakupováním jídla a pití. Po odbavení jsme již nemohli nikam. Vypluli jsme za pískotu a mávání divaků na širé moře při západu slunce. Po celou dobu plavby bylo moře k mému překvapení velmi klidné. Naše první zastávka byl malý ostrov Kotka. Zakotvili jsme hned u hlavního nábřeží plného stánků s jídlem a suvenýry. Jakmile bylo vše vyřízené, vzali jsme plavky a vyrazili do místního bazénu a hlavně vyzkoušet finskou saunu. Byla to paráda, hlavně ta vůně dřeva, kterou z domova neznám.

Druhý den jsme se s posádkou Osprey dohodli, že dojedeme do zátoky na půli cesty do Helsinek a ugrilujeme masíčko. Cesta byla plná ostrovů a tak se musela pečlivě hlídat trasa. Zátoka byla úchvatná, hlavně ta romantika, která z toho místa úplně sršela.
Poměrně časně ráno jsme vypluli směrem Helsinky. Nedali jsme však přípitek pro Neptuna
a ten nám na oplátku připravil protivítr a moře plné vln. V Helsinkách bylo pro nás připravené místo na ostrově Suomenlinna s obrovskou pevností. Hned večer jsme se vydali loďkou do centra Helsinek, kde na nás čekal Vojtův kamarád, který tu už rok a půl žije. Výlet po Helsinkách podnikneme zítra.

Tolik zpráva od Evky..říkáme jí Efka. Zítřek byla sobota. Tak se těším na další zprávy. A v přístím týdnu na zprávy o plavbě do Turku.. JO, přístup do Turku není vůbec jednoduchý. I Jarda Havelka na něj v ČYKu před odjezdem posádky HEBE III vzpomínal. Závod nestartuje ve městě, vetšínou až na otevřeném moři.. z města přes ostrovy se koná Sail Parade.. společná plavba lodí v předem daném pořadí.. podívaná pro diváky. A ta opravdu stojí za to.

Mějte se krásně. Za posádku HEBE III, Efka a Petr Moucha
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: út červenec 21, 2009 11:29 am    Předmět: Hebe III na cestě do Turku Citovat

Ahoj všem,

mám právě čerstvé zprávy z paluby Hebe III, která včera kotvila v malebném pobřežním , finském městečku Hanka, spolu s lodí Osprey. Na palubě se právě nachází pět lidí, kapitánuje stále Jakub Havelka a budou se pomalu přesouvat do Turku, odkud se startuje další závod.
I když je krásné počasí, posádka byla nucena nakoupit současné papírové mapy, neboť se prodírají spoustou ostrůvků a ostrovů, je to prý naprosto malebné, ale navigačně dost náročné.
Do Turku přiletí pak závodnící, kteří vystřídají část posádky a na lodi pak zůstanou na závody Jakub Havelka, Laďka Macnerová a Ondřej Chudomel.

Celá posádka, jenž pojede závody:

2) Jarda Havelka- owner
3) Laďka Macnerová
4) Radek Sunderhauf
5) Adam Kozel
6) Jakub Kozel
7) Ondra Chlupatý
8) Ondřej Chlupatý

Jedná se vesměs o ostřílené borce, kteří na závodech na Hebe III již něco zažili a pevně věříme, že pojedou naplno, aniž by něco zlomili.

My tady na břehu už jenom držíme palce a budeme dále informovat o dalším průběhu.

Ahoj

Zdenál
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: st červenec 22, 2009 4:32 pm    Předmět: Hebe III při cestě z Hanky do Turku Citovat

Tak jsem dostal zprávu, že posádce Hebe III se podařilo umístit řadu fotek z sailingu v okolí Hanky na Rajče, takže kolega Petr Moucha se pokusí toto zprostředkovat i pro Vás.

Dle slov Kuby Havelky je zde sailing docela úžasný, jedou na naprosto speedové hladině rychlostí 8 uzlů, proplétají se mezi ostrůvky a docela si to užívají. Navigaci musejí dělat velice pozorně, neboť na vzdálenost 10 mil musí vynášet na mapu až 30 náměrů.

Ahoj

Zdenál
DIVOCAK
nováček na fóru
nováček na fóru

PříspěvekZasláno dne: st červenec 22, 2009 5:14 pm    Předmět: NOvé fotky od Efky z první etapy a ze Sail in Company Citovat

Ahoj všem,

jak napsal Zdenál, je to tak, Efka, nejmladší člen posádky HEBE III, umístila své forky na Rajče.

Fotky jsou krásné, je vidět, že závod i převoz lodě na start druhého závodu se vydařil.

Odkaz: http://eveii.rajce.idnes.cz/Tallshipsraces_2009_Baltic/

Mějte se krásně.

Petr Moucha
DIVOCAK
nováček na fóru
nováček na fóru

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 23, 2009 8:19 pm    Předmět: Start druhého závodu Tall Ships Races 2009 Baltic v neděli Citovat

Ahoj všem,

neděle se blíží.. a tak i start druhého závodu Tall Ships Races 2009 Baltic, kde nebude chybět ani HEBE III.

Do místa startu, do Turku, se dnes z Prahy vydal Jarda Havelka. Odletěl ráno do Helsinek, z kterých každé dvě hodiny jezdí autobus do Turku. Jarda Havelka, owner HEBE III, se letos účastní druhého závodu.

Sledujte dále zpravodajství na tomto fóru, budeme se snažit každý den aktualizovat informace.

Od neděle sledujte i stránky www.sailtraininginternational.org, kde lze vidět na mapě aktuální pozici HEBE III a její průběžné pořadí v závodu.

Zítra se vrací Efka, čekejte tedy podrobnější informace o Sail in Company.

Hezké letní dny na moři i na souši, Petr Moucha
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: pá červenec 24, 2009 7:44 pm    Předmět: Hebe III na startu 2. závodu Tall Ships Race 2009 Baltic Citovat

Ahoj příznivci Hebe III,

máme docela radost, kolik lidí si už přečetlo naše zpravodajství ze závodů. Jak napsal Petr, tak do Turku již přilétají členové posádky pro 2. závod. Po Jardovi Havelkovi dnes z
Prahy odletěli do Helsinek členové posádky do 25 let.

1) Kuba Kozel
2) Adam Kozel
3) Ondra Chlupatý

Bohužel onemocněl náš nejlepší bowman na Hebe Radek Sunderhauf a nemohl odletět. Nicméně věříme, že jeho funkci na lodi si podělí i ostatní členové posádky, neboť při tréninku se kapitán Kuba Havelka snaží vždy pravidelně měnit posty na lodi od bowmana až po kormidelníka.

Jelikož již uvažujeme o závodu Tall Ships Race 2009, vyzíváme všechny zájemce o yachting do 25 let, kteří se chtějí zúčastnit akcí Hebe v průběhu roku a měli by zájem se i následně ucházet o účast na závodech v příštím roce, hlaste se na tomto foru, anebo pište na adresu sunderhauf@scomp.cz .

Ahoj

Zdenál
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: pá červenec 24, 2009 7:52 pm    Předmět: Hebe III na startu 2. závodu Tall Ships Race 2009 Baltic Citovat

Oprava, jedná se samozřejmě o závod Tall Ships Race 2010, čili příští rok!!!
Kam se jede příští rok, opět najdete na http://www.sailtraininginternational.org/page.asp?partid=462

Ahoj.

Zdenál
Efka
nováček na fóru
nováček na fóru

Registrace: 24.7. 2009

PříspěvekZasláno dne: so červenec 25, 2009 1:43 pm    Předmět: Citovat

Včera jsem v 11h po třech týdnech dorazila domů.
Ve středu jsme kotvili u ostrova Vepsa, vzdáleného jen jednu míli před Turkem. Navečer jsme podnikli průzkum ostrova a při procházce se nám podařilo nasbírat tři hrstě lišek a pár hub vydajících jako hřiby, druhý den byla kulajda. Ve čtvrtek v půl desáte jsme již proplouvali přístavem v Turku. Město bylo přecpané lidmi, loďmi, stánky a cedulemi talshipsraces. Chodniky a ulice jsou tak přelidněné, že trvá 10 minut postoupit o 200 m dál. Lodě kotví jedna vedle druhé, lidé prochází kolem a dívají se do kokpitů, kuchyněk, salonu a někteří zalezou i do kajut. Je to uplně něco jiného než v Petrohradě, kde jsme byli opevněni zábradlím a nikdo k nám nemohl. Vůbec se mi nechtělo odjíždět, ještě bych alespoň tři dny zůstala a tu parádu si pořadně užila. Včera mi od Ondry přišla zpráva, že po našem odjezdu celý den jen pršelo, tak doufejme, že se jim tam počasí umoudří.

Ještě jsem si vzpomněla na zásadní věc, neinformola jsem Vás, že při odjezdu z poloostrova Hanko jsme ve vodě spatřili obrovského lachtana.

Kdo by chtěl na http://eveii.rajce.idnes.cz/HEBE_III_2._cast/ je zbytek fotek z přejezdu z Nauva do Turku.

Za HEBE III Eva Krejčíková
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: po červenec 27, 2009 10:43 am    Předmět: HEBE III na Tall Ships Races Baltic 2009 Citovat

Zpráva z paluby Hebe III ze dne 26. července 2009

Ahoj všichni,
Hebe se momentalne nachazi v Turku, byvalem hlavnim meste Finska, kde nejvetsi atrakci je momentalne Tall Ship´s reis Baltic. Posadka je kompletni, pote, co jsme misto ochoreleho Radi prijali na palubu jednu blondatou (fi)Finku. Jinak ji uz nikdo nerekne,prestoze se jmenuje Laura. Nikdy nebyla na mori, ale vypada odvazne. Stejne tak se tesi na zavod dalsi dva elevove Ondrej a Adam. Uz umi dracak Smile. Dnes Hebe kolem poledne vyrazi na Sail parade. Pocasi nam celkem preje, foukat by nemelo vicemene nic a kdyz tak proti Smile. Za zminku by mozna jeste stal hrdinsky cin trojice Ondrej, Jarda, Ladka, ktera se vydala predevcirem na Crew parade v prisernem desti. Hebe trika zustala tak skryta svetu pod zlutakama. Brat si neco na nohy postradalo smyslu. Start lodi je zitra asi 70 mil od Turku kolem poledne. Vedeli jste, ze ve Finsku neni mozne koupit nesolene maslo? Tot asi tak prozatim vse. .

Za posadku
Ladka
Hebe jebe!
DIVOCAK
nováček na fóru
nováček na fóru

PříspěvekZasláno dne: po červenec 27, 2009 1:46 pm    Předmět: Obrovský zájem o lodě v Turku Citovat

Že ve Finsku je obrovský zájem o jachting a návštěvu lodí účastnících se Tall Ships Races Baltic 2009, svědčí
informace uvedená na oficiálních stránkách pořadatele závodů www.sailtraininginternational.org:
Prodlouženého víkendu v Turku se účasnilo před čtvrt milionu návstěvníků.

Hezký den přeje Hebák Petr Moucha

O pořadí HEBE III v druhém závodu z Turku Vás budeme průběžně informovat...
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: po červenec 27, 2009 9:01 pm    Předmět: Odstartováno Citovat

Ahoj.

Tak je odstartován 2. závod z finského Turku do litevské Klaipedy. Nejdříve starují velké plachetnice třídy A, pak další a naposledy třída D, kde opět jede jediná česká jachta Hebe III. Tentokráte je na palubě i její Owner Jarda Havelka.
Kdo umí anglicky dočtete si podrobnosti na http://www.sailtraininginternational.org/page.asp?partid=1096 .
Hebe III již tradičně měla dobrý start a vyjela do závodů na 2. místě. Celkově se účastní hodně přes 100 lodí a ve třídě D kolem 40 lodí.
Dvakrát denně se hlásí pozice na loď Race control, a vžy asi za dvě hodiny Race control hlásí přes kanál 72 zpětně všem lodím jejich pozici v celém závodu a potom i v jejich třídě. Zároveň pak se dá na Webu najít vždy aktuální poloha jednotlivých lodí v závodě i ve třídě.

Za Hebe III.

Zdenál
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: po červenec 27, 2009 9:32 pm    Předmět: Hebe III při 2. závodě Tall Ships Race 2008 Baltic Citovat

Tak pozici Hebe III dnes večer najdete v tabulce http://www.tallshipsraces.com/balticresults/

Zatím si posádka vede velmi dobře, zdá se, že není velký vítr, neboť je Hebe ve své třídě na 4. místě a celkově je na 12. pozici.
Zítra ráno se hlásí další poloha lodi, uvidíme, co s nimi udělají noční hlídky. V noci se na Hebe střídá po 4 hodinách a je v těchto končinách vidět skoro po celou noc.

Dobrou noc.

Zdenál
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: út červenec 28, 2009 11:23 am    Předmět: Hebe III postupuje na 2. místo Citovat

Hebe III se po celonoční jízdě posunuje na 2. místo ve své třídě!!!
Jedou proti větru do 16 uzlů a to na Hebe III umíme velmi dobře. Je obklopena samými ruskými loděmi, ale bude to velký boj, neboť rozdíly jsou naprosto minimální.

1) Peter I celkově 12. místo ve třídě D 1. místo
2) Hebe III 15. 2.
3) Bylina 17. 3.
4) Siberia 18. 4.
5) Osprey 20. 5.

Více info máte zde http://www.tallshipsraces.com/balticresults/

Závodníci již jsou v bezprostřední blízskosti ostrova Gotland, kde pak točí směrem na Klaipedu.

Uvidíme , na jaké pozici budou lodě večer. V 18 hodin se hlásí Race controlu další polohy.

Ahoj a držte palce.

Zdenál
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: út červenec 28, 2009 9:48 pm    Předmět: HEBE III třetí na Tall Ships Races Baltic 2009 Citovat

Pozice dnes z 16.00 hod. Hebe III jede těsně na 3. místě. Podrobnější info najdete na http://www.tallshipsraces.com/balticresults/

1. Peter 1 celkově 9. místo ve třídě D 1. místo
2. Siberia celkově 14. ve třídě 2.
3. Hebe III celkově 15. ve třídě 3.
4. Lady L celkově 20. ve třídě 4.
5. Osprey celkově 24. ve třídě 5.

Závodníci se dostávají na nejzápadnější cíp Gotlandu, fouká protivítr do 16 Knt a dle vyjádřejí kapitána Jakuba Havelky, s kterým jsem mluvil telefonicky, tak se modlí , aby se stočili tak, že mohou v noci vytáhnout spinaker.
Trimování spinakeru za svitu měsíce a severské bílé noci je neuvěřitelný zážitek. Specielně, když se na Hebe o půlnoci mění jeden spinaker za druhý metodou drop in drop, což znamená, že druhý spinaker se vytáhne za první a teprve, když je nový spinaker vytrimován, tak se stahuje ten původní. Pěkný adrenalin, hlavně, když se surfuje na vlnách rychlostí cca 12 knt.

Zdenál
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 30, 2009 7:05 pm    Předmět: HEBE III na Tall Ships Races Baltic 2009 Citovat

Ahoj,

tak Hebe III je v cíli ve své třídě na 6. pozici a celkově na 24. místě ze 107 lodí. Výsledkovou listinu můžete vidět na http://www.tallshipsraces.com/balticresults/ .

Podrobnosti určitě dodá dosádka po návratu z Litvi.

Přeju všem krásné yachtění, my odjíždíme do Chorvatska na rekreační jízdu na pronajaté lodi Elan.

Zdraví

Zdenál- bowman na Hebe III
alffa
Site building team

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 30, 2009 9:46 pm    Předmět: Citovat

Zatím dík a užij si rekreačku.
Jistě si zasloužíš. Smile
Ahoj, alffa
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: po srpen 03, 2009 12:54 pm    Předmět: Cena pro Hebe 3 Citovat

Na
http://www.sailtraininginternational.org/u...065384.pdf
se píše, že Hebe III vyhrála cenu! Clap

Illingworth Trophy Awarded to the highest placed vessel in Class D on Corrected Time for the Race Series
HEBE III, Czech Republic
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: so srpen 08, 2009 5:49 pm    Předmět: Hebe III vítězí celkově na Tall Ships Race 2009 Citovat

Slova Ownera Jardy Havelky k celkovému vítězství Hebe III na letošním Tall Ships Race

Klaipeda 1.08.09.

Před 757, dne 1. 08. léty byla založena Klaipeda. Klaipeda slaví ve velkém stylu. Město je vezdobené, krásní mladí lide. Celé město a široké okolí se sešlo, aby po Crew Paradě na náměstí u divadla vidělo předávání cen. Ceny předával sám bývalý prezident.
Velkým překvapením pro posádku dnes bylo sdělení, že dostaneme cenu. Dojeli jsme v druhém závodě po přepočtu na 6 místě z 33 lodí naši třídy. Ve sportech na pevnině za silného větru jsme se neprobojovali ani do postupu. Co to může být? Je tu necelá stovka lodí ze 17 států, od Bulharů a všech pobaltských zemí, také vše co plave od Holandska na sever.
Jakub v kapitánském netrpělivě čeká. Už se rozdali ceny za umístění, za nejpomalejší loď, za pomoc v nouzi, za přátelství a kamarádství. Zůstává veliký pohár určitě putovní a hlásí HEBE III Czech republik. Cena kapitana J.H. Illngwortha, říkaj tomu The Illigworth Trophy for class D. The Angela Cup 1st on correktid time in class . Dostali jsme cenu za nejlepší výsledky v závodech za obě etapy.
Cena je putovní a jsme v úžasné společnosti našich věčných rivalů i kamarádů. Anglia 2000, Mornig Star of REVALATION 2001, Jolie Brise 2002, 2003, Spaniel 2004 Akela 2006, Rona II 2007, Lietua 2008.
Hebe III Winner 2009.

Jarda Havelka
Libor
Site building team

PříspěvekZasláno dne: ne srpen 09, 2009 9:52 am    Předmět: Citovat

Tak to je krásný výsledek. Gooood
Blahopřeji.
Efka
nováček na fóru
nováček na fóru

Registrace: 24.7. 2009

PříspěvekZasláno dne: ne srpen 09, 2009 8:01 pm    Předmět: Střípky z mého jachtařského dobrodružství Citovat

Na konci mé etapy jachtění jsem byla Péťou a Zdenálem pověřena napsat a uveřejnit mé pocity a dojmy ze závodů Tallshipsraces. Konečně jsem všechny myšlenky a zážitky dala do kupy a tady to je…

Střípky z mého jachtařského dobrodružství

Je pátek 2.7.2009 před jedenáctou hodinou večer, stojíme s našima před jachtklubem ve Žlutých Lázních. Pomalu se scházíme. Po krátkém představování naskládáme věci do auta, které má s naším nákladem značné problémy a vyrážíme.
Jediný koho znám déle než 5 minut, je jak se zde říká, strýček Péťa (bratranec mé mamky). V autě se mě každý ptá, zda se těším. Nevím na co se těšit, moc netuším o co půjde, ale stačí mi nadšení ostatních.
Kolem poledne dorážíme do Gdaňska, kde poznávám zbytek posádky a poprvé spatřuji Hebe III, která je 3 metry nad zemí ukotvena na kůlech. Tam ze země mi připadá poněkud malá a moc nechápu, jak se tam všichni poskládáme. Po pár hodinách už sedíme na jachtičce a plujeme směrem ke Gdyni, kde je už veškerá slavnost v plném proudu. Pro mě, jako pro naprostého nováčka, je už pohled na přístav plný lodí a lidí úchvatný. Každá loď má vlajkoslávu, což všemu ještě přidává na kráse. Večer se pak všichni jdeme podívat na ohňostroj.
Druhý den jsme vyrazili na sail parádu, kde jsme za přítomnosti tisíců diváků kroužili u pobřeží spolu s dalšími závodníky. Zde jsem poprvé spatřila slavný Sedov, padesát let staré třístěžňové lodě, staré i moderní plachetnice a vůbec – tolik lodí najednou!
Po pěti hodinách plachtění mi začalo houpání dělat poněkud potíže a po dalších třech hodinách to už můj žaludek nepobíral a jeho obsah mizel v moři ve vlnách. K mé hlavě visící z lodi, se přidala hlava Robinova a později i Chůdyho. Od té doby má veškerá aktivita spočívala v sezení na hightsidu v poloze připravenosti vrhat potravu místním rybám. Byla jsem ve službě s Péťou Mouchou, Jéňou a Pospim, takže má seasick byla zjednodušena jejich asistencí. Pospi poskytl pláštěnku, Jéňa se snažil vybírat co nejmenší vlny, Péťa mě utěšoval a psychicky podporoval, kapitán Kuba dodával piškoty a zbytek posádky zajišťovali super náladu.
Musím se přiznat, že jsem měla občas pocity, že je to můj konec a už se nikdy nedostanu domů. Říkala jsem si, že kdybychom pluli kolem pevniny, nechám se vysadit. Nejhorší na všem byla ta bezmoc, kdy mi nikdo a nic nemohlo pomoct a fakt, že nemám šanci z toho houpání utéct a musím čekat až si zvyknu. První dva dny pro mě byly celkem zničující.
V úterý se mi už udělalo dobře a já si konečně mohla začít vychutnávat plavbu. Byla to paráda. Konečně jsem se převlékla, vyčistila zuby a rozčesala koberce dreadů.
Ve středu 8.7.2009 v 11hod. jsme šťastně dorazili do cíle. Sláva to byla veliká, neboť jsme poslední míli jeli rychlostí sotva jednoho uzlu. Před námi 120 mil do Petrohradu a já věřila, že je vše za mnou. Opak byl ale pravdou. Ráno jsem se spolu s otřásající se lodí a deštěm probudila a hned běžela ke kýblu, se kterým jsem poté strávila další tři hodiny. Pršelo a každou chvíli se nemalá vlna převalila přes palubu. Navečer jsme už kotvili u nábřeží v Petrohradě a já konečně mohla stát na pevné zemi. Dny strávené v tomto krásném, bohatém ruském městě byly pro mne nezapomenutelné.
Přejezd z Petrohradu do Turku už pro mě vůbec nebyl sebezničující i přes to, že jsem cestovala s rýmou, bolavým krkem a neutišujícím kašlem. Naopak. Během přejezdu jsem se učila rozeznávat kardinálky, refovat, měnit plachty. Konečně jsem jen neseděla, ale něco celkem užitečného dělala.
Ještě musím napsat, že mě fascinoval lodní sporák. Ať byla vlna sebevětší, vše v hrnci zůstalo a sám o sobě se kymácel jako Charles Ray.
Co mi Tallshipsraces a Hebe III přinesly? Zjištění, že nejsem tak silná, jak jsem si myslela, že mě může dostat pár vlnek na moři, a že vždycky může být i hůř. Závody Tallshipsraces mi přinesly obrovskou šanci poznat spoustu nových lidí, zažít v suchozemských Čechách nepředstavitelné věci: od už dříve zmiňované sail parády, crew parády, crew party, spaní ve vlnách i v přístavu, funkčnost lodního záchodu a podobně. Vlastně jakákoliv věc, která se mi na lodi nebo v její blízkosti přihodila, byla pro mne ohromným zážitkem. Nikdy se mi ještě nestalo, že by mi/nám z břehu mávalo tolik lidí. Mohla jsem se projít po obrovských třístěžňových lodích. Díky Hebe III jsem navštívila místa, města, země, které bych možná hned tak neviděla. Jako bylo ohromné město Petrohrad plné kulturně zajímavých míst, pobřežní městečka Kotka, Hanko, spousta ostrovů kolem Finska. Asi bych nezjistila, jak Rusko může být komplikované a že se i v dnešní době dá strávit 26 hodin na hranicích. Viděla jsem lachtana, koupala jsem se ve finském moři, ochutnala sushi, zabruslila si na ruském ledě…
Co rozumného říct závěrem? Snad to, že bez skvělé party lidí, kterou jsem měla štěstí potkat, bez dobře připravené lodi, na které jsem mohla jet, a bez celkem hezkého počasí, které jsme měli, by se nic z toho co jsem zažila, nestalo tak krásným, jakým to bylo.

Za Hebe III Eva Krejčíková
Petus
nováček na fóru
nováček na fóru

Registrace: 28.8. 2009

PříspěvekZasláno dne: pá srpen 28, 2009 4:13 pm    Předmět: závody v Kielu Citovat

Kiel Německo 28. srpna 2009, 14 hod

Ahoj zdravím z britské jachtařské základny British Kiel Yacht club, která slouží pro výcvik britské armády. Teď přebíráme loď a pojedeme během následujících 4 dnů Splieth Regattu. Lodě jsou One Design, je jich 9 naprosto identických, švédské výroby- Hallberg Rassy 342, úžasné bytelné lodě. Na lodi je posádka vždy sedmičlenná.

Naše posádka se skládá ze 4 členů Crew Hebe III a to Jakub Havelka, který zde bude na závod opět v pozici Skippera, Zdeněk Sunderhauf jako bowman, Eva Marvalová bude asi kormidlovat a MUDr. Vojta Horvát jako trimér.

Naší českou posádku doplní Charles Lauwes, belgický profesionál, který nás pozval a zde působí jako instruktor výcviku pro britskou armádu a dva britové, kteří jsou zde na kurzech. Kurzy získávají britští vojáci v rámci benefitů, které si mohou vybrat po projití určitého výcviku. Kurzy se zde pořádají přesně dle rozpisů RYA, včetně veškeré dokumentace.

Naše loď se jmenuje Curlew VII, je to Sloop z roku 2007, téměř nová, LOA 10,32, Beam 3,42, Bridge Clearance 17 metrů. Je znát, že se jedná o švédskou výrobu, je to obrovský rozdíl od francouzské výroby, kde se nám na Hebe III vše opravdu s…. Je velmi zajímavé, že po třech letech tato lodě prodávají zájemcům za téměř třetinové ceny, dle dotazů stojí cca 120 000 EUR bez Taxy. Pokud bych nejezdil a nepodporoval aktivity Hebe III, vážně bych o této lodi uvažoval.

Dnes odpoledne nás čeká trénink, Skippers briefing, Club Curry Supper Night a zítra dvě rozjížďky. Odpoledne má foukat 5 až 6 Beafort.

Crew z Hebe III, jako Winner třídy D v letošním Tall Ships Race Baltic 2009, ukázala , že i český jachting se mezi ostatními národy neztratí. I my se budeme snažit v této mezinárodní posádce se neztratit.

Jinak jedem pod britskou vlajkou, byl pro mne docela zážitek, když jsem na záď vyvěsil velikou vlajku, britského námořnictva

Za loď Curlew VII

Zdenál
Libor
Site building team

PříspěvekZasláno dne: pá srpen 28, 2009 4:47 pm    Předmět: Citovat

Pěkně píšeš Zdenále, příspěvky jsou velmi zajímavé. Držím pěsti ať doplujete co nejlépe.
Jeden dotaz:
co to s námi hraješ za hru, Jednou jsi tu jako Zdenál, teď Petus a nevím zda dříve to neblo ještě jinak...
Ono se to pak těžko sledujete a uniká souvislost..... Confused
Renda
bez hodnocení

PříspěvekZasláno dne: pá srpen 28, 2009 9:38 pm    Předmět: virtuální Zdenál Citovat

Smile Libore, Zdenál je manažer. Když něco napíše, rozešle to svým melody-boys s dovětkem, aby to někdo publikoval, nu a ten to sen lupne s jeho podpisem.
Je mi jasné, že nám tu dělají trochu ..... nepořádek, ale zatím to naštěstí nikdo nezneužil.
DIVOCAK
nováček na fóru
nováček na fóru

PříspěvekZasláno dne: ne srpen 30, 2009 6:33 pm    Předmět: Kiel Německo 29. srpna 2009, 18.00 hod Citovat

Kiel Německo 29. srpna 2009, 18.00 hod

Ahoj zdravím opět z britské jachtařské základny British Kiel Yacht club, je večer a právě jsme se vrátili z prvního dne závodů. Je to tady opravdu zajímavé, odjeli jsme 5 rozjížděk v rychlém sledu, z toho 4 byly krátké, točilo se 3 x kolem bojí a potom byla jedna navigační. Angličani nasází bojky na vodu, dostali jsme plány s rozpisem různých kombinací a vždy před vlastní rozjížďkou řekli po rádiu, jaká kombinace se pojede. Docela nám to vyšlo, skončili jsme 1x třetí, 1 x druzí a 3 x první. Zatím máme našláplo.

Naše dámy, kteří jsou tady s námi, obdržely harnesy, kompletní kombinézy Musta a jely se podívat na závody na lodi Osprey, která se taky zúčastnila letošního Tall Ships Race a patří k největším soupeřům naší Hebe III ale také k největším kamarádům.

Zítra se jedou dvě off shore etapy, na určeném místě se v poledne ukončí první etapa, přijedou organizátoři, bude se grilovat a druhá etapa povede zpět do maríny. Doprovod pojede na historické, 20 metrové plachetnici Flamengo, která také jela letošní Tall Ship Race a měla patřit Goeringovi.

Za loď Curlew VII

Zdenál
Baharis
moderátor

Registrace: 1.5. 2006

PříspěvekZasláno dne: ne srpen 30, 2009 6:39 pm    Předmět: Citovat

Pěkné výsledky. Thumb Up Gratulace!!!
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky ICQ
DIVOCAK
nováček na fóru
nováček na fóru

PříspěvekZasláno dne: po srpen 31, 2009 7:42 am    Předmět: Kiel Německo 30. srpna 2009, 21.00 hod Citovat

Kiel Německo 30. srpna 2009, 21.00 hod

Ahoj zdravím opět z britské jachtařské základny British Kiel Yacht club, dnešek byl opravdu zajímavý, neboť se nám podařilo při startu prvního Passage Race napálit soupeřovu loď přímo na střed, rána jak z děla, švédské lodě mají okovanou špičku, takže nám se nic nestalo ale v pořadí druhá loď měla v boku slušnou díru. Takže my jsme museli odstoupit z tohoto závodu a penalizaci dostali i lodě, které se pohybovali nad námi. Celé se to zdramatizovalo a po dnešním dni stále vedeme, ale už pouze o 1 bod. Je zajímavé jak Britové vše berou s naprostým klidem, jsou neustále usměvaví, pohodoví, i když jim zatápíme a ničíme lodě, tak na nás mávají a zdraví.

Jeden pohár jsme ale už vyhráli, neboť se nám podařilo všem slušně ujet v navigačním závodě na cca 20 NM, ale ten je hodnocen zvlášť.

Zítra nás čekají poslední 2 závody, pak předávání cen a mažeme domů. Je to zde perfektně zorganizované, na tyto závody se sjedou z Anglie celé skupiny jachtařů, kteří mají něco do činění s tímto klubem. Děti a doprovázející manželky se vezou na pendlujících yachtách Osprey a Flamengo a je to takový malý jachtařský svátek.

Za loď Curlew VII

Zdenál
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: út září 01, 2009 8:49 pm    Předmět: Poslední zpráva z Kielu Citovat

Kiel Německo 1. září 2009

Ahoj všem příznivcům yachtingu,

máme po závodech, jsme zpátky v Praze a informuju o posledním dnu závodů. Nakonec jsme odjeli tři rozjížďky. V první jsme skončili druzí a celkem spokojenost, neboť naši největší soupeři team British Sails Army, mladí , namakaní yachraři dojeli na páté pozici. Další závod ale vyhráli a my totálně propadli a dojeli na dosud nejhorší pozici č. 5.

Vše tedy rozhodovala poslední rozjížďka, kterou jsme odstartovali dost hrozně, pracovaly nervy, do poslední bojky jsme najížděli na 6 pozici, ale po odhalzování

a najetí na čistý vítr jsme dokázali vyhrát, jak rozjížďku, tak celý závod. Prostě, jízda na spinakr je koření yachtingu a na Hebe buď na spinaker zajedeme, anebo je trháme.

Přebírali jsme dva krásné poháry, za celkové vítězství a za vitězství v navigačním závodě, ale hlavně super zážitky z perfekních yachtařských závodů. Fascinovalo mi po dojetí, že i zkušení Skippeři se vrhli na palubu, začali ji drhnout, omývat boky, sušit plachty, to trvalo cca 3 hodiny a lodě se předávali v dokonalém stavu. Až potom se šlo na Prices giving.

Až budem mít zkompletované fotky, pošlu odkazy.

Zdenál
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: út září 01, 2009 9:52 pm    Předmět: Závody v Kielu Citovat

A ještě odkaz na pár fotek.

http://supergalerie.rajce.idnes.cz/Karibik_2009_a_Kiel_2009/

Zdenál
dfogel
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Registrace: 8.10. 2008

PříspěvekZasláno dne: st září 02, 2009 11:19 am    Předmět: Citovat

blahopreji a uz ted se tesim na fotky
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: po září 21, 2009 10:38 am    Předmět: Posádka Hebe III na letošním Mistrovství ČR v námořním yach Citovat

Posádka Hebe III pod hlavičkou společnosti S- COMP Centre a ČYKu obsadila na letošním mistrovství ČR v námořním jachtingu 3. místo. Závod se jel na 6 rozjížděk v Biogradu na Moru za účasti 15 lodí z ČR a Polska.

Zdravím všechny již po návratu do Prahy, tak jsme nakonec 3. místo uhájili, předposlední rozjížďku jsme ještě 100 m před cílem vedli ale Rodopové nás vzali opravdu o centimetry. Super souboj. Takže 3. místo pro S- COMP Centre a Český yacht klub.
Klip k třetímu místu můžete vidět na http://www.youtube.com/watch?v=bcozOIhRKtw.
Výsledky můžete vidět na http://www.yfa.cz/velkacena/vnitrek/doc/vysledky-2009.pdf.
On – line zpravodajství na http://www.napalubu.cz/mistro vstvi-cr/
A fotky na http://www.navytv.cz/.

Yachtingu zdar.

Za posádku S- COMP Centre

Zdeněk Sunderhauf

Ahoj,

zdravíme z Biogradu, z druhého dne závodů Mistrovství republiky ČR v námořním yachtingu. Včera jsme jezdili výborně a dojeli jsme 1 x 2 a 2 x 3 a celkově druzí. Dnes jsme v rozjíždče , ve velmi silném větru, utrhli oko hlavní plachty a odstoupili. Podáváme protest, ale zatím jsme stále mezi 16 loděmi na 3 . místě. Podrobné info je na http://www.napalubu.cz/mistrovstvi-cr/16-9-2009/

Všechny zdraví

Zdeněk Sunderhauf
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: so listopad 28, 2009 5:14 pm    Předmět: Hebe III v roce 2010 Citovat

Zdravím všechny yachtaře a příznivce Hebe III.

1) Mistrovství republiky v námořním yachtingu 2009 v televizi na Z1.

Tuto sobotu, 28. 11. v 21.45 vysílá TV Z1 půlhodinový pořad z letošního Mistrovství republiky v námořních yachtingu 2009 v Biogradě. Repríza bude v neděli, 29. 11. v 13.00 hod. Uvidíme, zda to bude opět pouze presentace vítězné posádky Rodopů, anebo bude také v záběru posádka Hebe III, která pod hlavičkou firmy S- COMP Centre obsadila 3. místo. Vlastní CD máme k dispozici. Prosím Laďku, Alenky, Petra M. a další, kteří řeší spolupráci s případnými sponzory, o upozornění jich na tento pořad.

2) Spolupráce mezi posádkami yachty Hebe III a yachty třídy M6 - Vltava

Tuto středu na setkání v Čyku, kdy Jarda a Zdenál schvalovali nové řešni Webu www.hebe3.cz, které představil Renda, došlo k jednání mezi posádkami Hebe III a Vltava 1935. Dohodli jsme se na začátek o možnosti společných tréninků vždy v pondělí od 19 hodin a ve čtvrtek od 20 hodin v loděnici Klubu vodních sportů, Dvorecká louka, Braník. Tyto tréninky sponzoruje S- COMP Centre.
Dále je možnost využít závodní loď Vltavu ke společným tréninkům cca od dubna, příštího roku a také vzájemně si doplňovat posádky na závodech- Hebe III na moři, Vltava na závodech na přehradě Orlík. Plánované závody Hebe III jsou podrobně popsány na stránkách www. hebe3.cz, závody yachty Vltava jsou umístěny na rok 2010 na sránkách www.vltava1935.cz .
V neposlední řadě bude posádka Vltavy zvána na odbornou sérii přednášek z navigace, záchraných akcí a přežití, trimování takeláže a plachet, která začne probíhat od ledna 2010.

3) Nově řešený Web www.hebe3.cz

Jak jistě všichni již zjistili, je spuštěn výše uvedený web, kompletně vyvinutý Rendou a jeho spolupracovníky. Odvedli velký kus práce. Prosím opět všechny, ať se na něj podrobněji podívají a napíšou svoje postřehy. Budeme vše postupně vylepšovat.

4) Společné kondiční tréninky

Mám dobrý pocit z toho, jak se nám rozjeli společné tréninky v pondělí a čtvrtek pod vedením profiků Tomáše a Robertka. Z juniorů začli pravidelně posilovat všichni ( mimo bratry Kozlovi, ale ti mají vlastní tréninky), ze strarších již jich chodí méně. Od pondělí nás posílí posádka Vltavy, budeme už na limitu tělocvičny. Kdo nechce ale vydržet do jara, ať raději nechodí.

5) Hebe III ve Štětíně

Tento víkend Jarda s Jakubem zajeli opět na zimoviště Hebe III do Štětína, vše zkontrolovali a podařila se jim stáhnout vrtule. Hlavní brigády jsou naplánované hned po Velikonocích 2010, budem včas všechny informovat. Doufám, že antifouling bude realizovat také jiná parta, než ti dosud.

Ahoj. Hebe jebe, S- COMP jede Zdenál
vilma
moderátor

Registrace: 28.5. 2007

PříspěvekZasláno dne: út únor 16, 2010 7:06 pm    Předmět: Citovat

Moderováno vilma:
info o chystaných přednáškách přesunuto do sekce AKCE
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Skype jméno ICQ
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: st květen 19, 2010 10:58 am    Předmět: Hebe III začíná závodní sezonu na Nord See Woche 2010 Citovat

Hebe III na prvním závodě v letošní sezoně.

Hebe III se ve dnech 21. – 24. května zúčastní závodů Nord See Woche, jako jediná česká jachta. Závod je čtyřdenní a startuje a končí se v Cuxhavenu. První a poslední etapa se jede mezi Cuxhavenem a ostrovem Helgoland, prostřední etapy by se měly odjed kolem ostrova Helgolang.
Posádka, která je registrovaná pod ČYKem jede v tomto složení.

1. Jakub Havelka- skipper
2. Adam Skin
3. Jakub Rozsypal
4. Roman Leontovyč
5. Radek Sunderhauf
6. Zdeněk Sunderhauf
7. Robert Emler
8. Vojta Horvát
Loď v současné době převáží 3 členové posádky z Kielu do Cuxhavenu a zítra se jede na první trénink. V pátek již do toho jdeme na ostro.

Za Hebe III

Zdenál
Libor
Site building team

PříspěvekZasláno dne: st květen 19, 2010 11:33 am    Předmět: Citovat

Držím pěsti a doufám, že česká vlajka bude na bedně Gooood
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: pá květen 28, 2010 2:44 pm    Předmět: Hebe III na 2. místě v letošních závodech NORDSEEWOCHE Citovat

Hebe III se umístila na 2. místě na letošním NORDSEEWOCHE

Posádka lodi Hebe III se zúčastnila tří samostatných závodů v rámci regatty NORDSEEWOCHE 2010, kdy se jel už 76. ročník s výsledky 4. , 2. a 4 místo. Ve třídě ORCi2 se zúčastnilo 22 lodí posádka jela v tomto složení:

1. Jakub Havelka- skipper
2. Adam Skin
3. Jakub Rozsypal
4. Roman Leontovyč
5. Radek Sunderhauf
6. Zdeněk Sunderhauf
7. Robert Emler
8. Vojta Horváth

Závod z Cuxhavenu na Helgoland byl odstartován v 10. hodin při vysoké vodě a celou cestu se ostře křižovalo a trval přes 5 hodin. Ke konci závodu padla naprostá mlha a dojížděli jsme dle PC a radaru. Třetí místo nám uteklo o 9. vteřin.
Druhý den se pro mlhu nejelo a třetí den se jel závod kolem Helgolandu, kde se křižovalo, jelo se na boční vítr, vytahoval a stahoval se spinaker. Zde Hebe III obsadila 2 místo a z jízdy jsme měli velmi dobrý dojem.
Třetí závod se odstartoval odpoledne po větru, okamžitě byly nahoře spinakery a závod končil večer za stálého větru 25 kn a slušných vln. V ústí Labe se přidal i 4 kn proud a lodě se hnaly 12 kn rychlostí do cíle. Fotky najdete na http://picasaweb.google.cz/j4kvvb/HebeNordseewoche#

Loď se převezla do Kielu, kde bude čekat na další posádku, která Hebe III přepraví na start Tall Ships Race 2010, který letos začíná v Antwerpách.

Za Hebe III

Zdenál
Dvojka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Registrace: 20.10. 2008

PříspěvekZasláno dne: pá květen 28, 2010 4:41 pm    Předmět: Citovat

Gratuluji Thumb Up a nádherné fotky Crying or Very sad
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: po červen 28, 2010 11:51 am    Předmět: Hebe III vyjíždí na start letošního Tall Ships Race Citovat

Ahoj příznivci Hebe III,

Tak Hebe vyjíždí z Kielu směr Antwerpy, kde startuje na první etapě Tall Ships Race 2010, kde ve třídě D obhajujeme prvenství. Motivace je obrovská.
Na lodi je 5 lidí, kapitánuje Jakub Havelka, v současné chvíli míří na Helgoland.

Zpráva od Laďky:

Ahoj,
Hebe vyjela vcera odpoledne z Kielu smer Cuxhaven. Je nadherne pocasi pro motorovani. Ti, co se dnes drzeli kormidla si pripekli vse, co jim couhalo z gati. Vecer jsme v Cuxhavenu oslavili praci. Jiri spravil kompas. A dorazila Eva, kterou cestou v Hamburku okradli. Takovy je svet. Na lodi vladne pohoda, zitra vyrazime smer Helgoland, vypada, ze za totalniho bezvetri.
Za Hebe
Ladka

Dále se o tomto víkendu část posádky Hebe III, ve složení

Vojta Horvát, Zdenál Sunderhauf, Petr Solnař, Luboš Brabec ,
se zúčastnila „Malé regaty Radava“ na yachtě Vltava 1935, pod vedením skippera Martina Vydry ( spolumajitele) a vyhrála po lítem boji třídu nad 7 m. Podařilo se nám zvítězit v pěti rozjížďkách z šesti, byl to výborný jachting. Vltava jezdí samozřejmě také pod hlavičkou nejstaršího jachtařského klubu ČYKu a je nádherně zrekonstruovaná. Klobouk dolu před majiteli Romanem a Martinem. . Podrobnější zpráva včetně unikátních fotek bude následovat.
Dále jsme se domluvili , že před případným dalším závodem více potrénujeme.

Zdenál
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 15, 2010 11:51 am    Předmět: Hebe III zatím na 3. místě na letošním Tall Ships Race Citovat

Včera v 17.30 byl odstartován 1. závod letošního Tall Ships Race z Antwerp do Aalborgu ( Dánsko). Závod se jede non- stop a je plánován zhruba na týden.
Za Hebe v této etapě jede tato posádka:

2) Radek Sunderhauf- 1. důstojník
3) Laďka Maznertová
4) Jéňa Sunderhauf
5) Petr Pospíchal
6) Argon
7) Katka Malá

Start byl posunut z 14 hodiny na 17.30 z důvodů těžkého deště. Hebe III po noční jídě zatím drží 3. pozici ve třídě D i když rozdíly jsou zatím minimální. Další pozice se na Race Control hlásí dnes v 17.00 hodin.

Okamžité aktuality o letošním Tall Ships Race zjistíte na http://www.sailtraininginternational.org/n...100394.htm

Za Hebe III

Zdenál
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 15, 2010 1:58 pm    Předmět: Hebe III na letošním Tall Ships Race Citovat

Jak dále níže můžete číst, tak lodě ve třídě “ A“ dosahují průměrné rychlosti 15 knot- například ruský Mír.

At the first communications report at 0600 hours on the 16th July Mir, Russia (whose crew are pictured at the Crew Parade) was leading on the water doing an amazing average of 14.8 knots and the three Norwegian square riggers Sorlandet, Statsraad Lehmkuhl and Chrisitan Radich plus Georg Stage, Denmark are having a very close and epic race.

In Class A on corrected time, Christian Radich is 1st in class and 1st overall, Statsraad Lehmkuhl is 2nd and 2nd overall and Shtandart is 3rd in class and 3rd overall.

In Class B on corrected time Jens Krogh, Denmark is 1st in Class and 10th overall, Aglaia, Austria is 2nd in class and 13th overall and Constantia, Sweden is 3rd in class and 15th overall.

In Class C on corrected time, Dar Szczecina, Poland is 1st in class and 20th overall, Zvezda, Russia is 2nd in class and 26th overall and Black Diamond of Durham, UK is 3rd in class and 28th overall.

Finally, in Class D on corrected time, Polarrev is 1st in class and 27th overall, Miles to Go, Belgium is 2nd in class and 37th overall and Hebe III, Czech Republic is 3rd in Class and 46th overall.
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 15, 2010 11:02 pm    Předmět: Hebe III odstupuje ze závodu Citovat

Dle aktuální zprávy v závodě fouká cca 30 knt a Hebe III je dopravováno pomocí holandských Caustguard do Den Helderu. Zdá se, že je neovladatelné kormidlo.

Zdenál

1600hrs UCT/GMT 15th July 2010

The race is really on between first three Class A ships, Statsraad Lehmkuhl (Norway), first in class and first overall, Christian Radich (Norway), second in class and second overall and Shtandart (Russia), third in class and third overall. At the 1600hrs communication schedule, there was only ten minutes between their corrected times.

Tecla (Netherlands) leads the Class B fleet, and is 12th overall. Jens Krogh (Denmark) is second in class and 14th overall and Constantia (Sweden) is third in class and 15th overall.

In Class C, Dar Szczecina (Poland) is first in class and 18th overall. Black Diamond of Durham (UK) is second in class and 35th overall and Gaudeamus (Poland) is third in class and 36th overall.

Polarrev (Belgium) is first in Class D, followed by Tomidi (Belgium) in second place and Miles to Go (Belgium) – pictured – third – all on corrected time.

Sadly both Antwerp Flyer (Belgium) and Hebe III (Czech Republic) have retired. Antwerp Flyer is now in Den Helder and Hebe III is being assisted into Den Helder by the Dutch coastguard after having a problem with her rudder.

The wind is south south west at 25-30 knots. The sea state is rough but in a favourable direction, which accounts for the incredible speed the feet are sailing along the course. Mir (Russia) who is first on the water, is sailing at 13.9 knots and Utopia (Denmark) at the rear of the fleet is doing 5.4 knots.

The wind is forecast to gradually decrease tomorrow and generally decrease over the next few days though remaining in a favourable direction so the fleet are still expected to make fast passage to Aalborg.
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: ne červenec 25, 2010 9:53 pm    Předmět: Záchranná akce pro Hebe III na letošním Tall Ships Race Citovat

Ahoj všem příznivcům Hebe III.

Jak zajsté již všichni víte, tak se v prvním závodě letošního Tall Ships Race, 50 mil od holandského pobřeží , utrhlo kompletně kormidlo na lodi Hebe III. Stalo se to za asi 4 metrových vln, u kormidla již tradičně Jéňa Sunderhauf při jízdě na zadoboční vítr a surfování na vlnách, kdy s lodí dosahoval až 14 uzlové rychlosti.
Stáhnutí plachet trvalo asi hodinu, dle vjádření svědků do byl dost horor, loď byla totálně neovladatelná a asi za 4 hodiny přijela 20 metrová záchranná loď, která po 8 hodinovém boji odvlékla Hebe do bezpečí.
Skipper Kuba Havelka opět projevil v této kritické chvíli naprostou chladnokrevnost a profesionalitu a spolu s posádkou reagovali bezchybně.
Hebe III odstoupila ze 3. místa z výborně rozjetého závodu a po 2 x zlomeném stěžni, utrženém kýlu asi zákonitě přišlo na řadu kormidlo. Crew na letošní závody byla sestavena z osvědčených a spolehlivých yachtařů, o to více nás to mrzí.
Na letošním Mistrovství republiky v námořním yachtingu, kde jedeme pod hlavičkou ČYKu a S- COMP Centre se budeme snažit o satisfakci a bude předcházet týdenní trénink v Chorvatsku.
V současné době je loď vytažena v suchém doku, kormidlo vymontováno a v holandských loděnicích se laminuje nové. Vše obětavě řídí Owner Jarda Havelka s pomocí přátel.
A zde několik obrázků z nedokončeného závodu. http://houf2.rajce.idnes.cz/THE_TALL_SHIPS...ut_rudder/

Za Hebe III

Zdenál
Strycek_Bidlo
aktívní jachtař
aktívní jachtař

PříspěvekZasláno dne: po červenec 26, 2010 9:28 pm    Předmět: Citovat

Hrome, ta loď má smůlu Sad
Ale já za to tentokrát fakt nemůžu, pořád ještě dodržuju loňský závazek.
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: út červenec 27, 2010 1:04 pm    Předmět: Pro strýčka Bidla Citovat

Ahoj strýčku Bidlo,

pokud jsi vloni nefandil a dle svých slov Hebe III přinášíš smůlu, tak se nám podařilo na loňském Tall Ships Race vyhrát class " D " a nic nezlomit.
Pokud jsi i letos dodržel slib a nefandils Hebe, pak nevím, kdo nám přinesl smůlu. Ale asi jsme nedali před vyplutím dost rumu Neptunovi.

Zdenál
Zdenal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: čt červenec 29, 2010 6:06 pm    Předmět: Oprava kormidla na Hebe III Citovat

Dle posledních zpráv od Jardy Havelky dorazily z továrny výkresy kormidla v elektronické podobě a v Holandsku tedy může začít výroba nového. Bude to asi o 1/3 dražší než z továrny, ale rychlejší. Zatím je slib 3 týdny, zatímco od výrobce bez záruky 6 týdnů. Jarda doufá, že Hebe stihne zakončení závodů v Amsterdamu. Je také třeba mít na zřeteli, že stání na břehu v Imundenu není zadarmo, takže urychlení opravy je na místě.

Již níže u obrázků jsem psal popisy, z nichž vyplývá, že Hebe nebyla nakonec dotažena do Den Helderu, jak bylo uvedeno v oficiální zprávě, ale po náročném 8-hodinovém vlečení na 3cm tlustém laně do holandského přístavu IJmuiden. Ta 2 velká písmena nejsou překlep! – je to tak uvedeno v mapě. Zřejmě holandská pravopisná specialitka. Marína se nalézá v ústí kanálu jdoucího z Amsterdamu do moře.

Z obrázků je patrné poškození příďového koše během tažení Hebe na rozvlněném moři. Jarda předpokládá, že zábradlí půjde narovnat. V Holandsku se o to nyní pokoušejí.
Za povšimnutí stojí i to, že Hebe má bílý anti-fouling. Zvlášť v teplých mořích je to prý výhodnější… (Podkladová, základní barva je ovšem ad info šedivá.)

Veškeré zde zatím uvedené fotografie Hebe po havárii jsou dílem Jardy. Pořídil je při své krátké návštěvě Hebe po havárii. Pokud máte někdo další dokumentační obrázky či videa, budeme rádi, pokud je sem poskytnete. – S díky Renda
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra J A CH T I N G - I N F O » Moje současná loď Časy uváděny v GMT + 1 hodina

Strana 1 z 6

Přejít na: