Zimni radovanky?

Patří sem různé tipy a témata zatím nezařazená, nemající dosud samostatnou sekci kdekoli ve foru, v případě nahromadění určitého tématu bude sekce zřízena.
Pokud nevíte kam s novým tématem, vložte sem.

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa

chevrolet-sc
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Zimni radovanky?

Příspěvekod chevrolet-sc » stř úno 01, 2017 5:03 am

Zdravim Yachtari.

Po zrale uvaze jsem oslovil admina(y) s prosbou o pomoc. Bylo mi umozneno pridat prispevek a tak touto formou zadam o pomoc vymenou za prijemne straveny kousek zimy ve stale jeste tropickem raji....

Zdravim Pepo, Vilmo, Libore....vsichni z teamu....

Pred casem jsem se prihlasil na vas web a cerpal z nej info.....coz je asi smysl ....nicmene jak se muzes docist koupil jsem projekt od Sevensona na Vacationer a mam problem se stavbou. Ani ne tak technicky, jako spis personalni..... Po roce se mi podarilo na Sey dostat v podstate veskery zakladni material potrebny k realizaci, ale..... ziju tu sam s dcerkou, k tomu musim sem tam pracovat a na vlastni stavbu nezbyva mnoho casu ani sil. Navic jsem zjistil, ze v jednom cloveku to realizovat nelze. Je to velke a tezke..... zminil jsem se ze jsem i malinko linej? pohodlnej?....:-) Zkratka potrebuji nejaky "motor"... Pokousel jsem se najmout nejakeho bubaka ale je to marne. Napadlo me, ze bych oslovil publikum, zda si nekdo nechce udelat vylet na ostrovy. Jako ze by pomohl..... ovsem netusim, zda bych se nedopustil nejakeho nedodrzeni pravidel???
Druhy hacek je, a tam bych te poprosil o posouzeni, zda je to vubec vhodne a realne..... Moje predstava je, ze by si nekdo koupil letenku a ja mu poslu pozvani. To staci....mozna nejake kapesne? Nejsem schopen platit "vyplatu", ale muze bydlet a stravovat se u me doma. Samozrejme nejsem zadny ras....nejaky ten vylet...povyrazeni....to umim.... ale slibovat zkratka nechci. Videl bych to jako krasne straveny kousek zimy. Mas na to nejaky nazor? Diky moc za reakci, at jiz jokoukoliv....J.

Vkladam to sem pri plnnem vedomi a s duverou ve zdravy rozum pripadneho zajemce.... Podotykam, ze nehledam zadneho profi truhlare, tesare ci jineho odbornika. Stavba opravdu neni technicky narocna. Staci mi kdokoli kdo ma cas a chut neco delat. Samozrejme umet vzit do ruky hoblik, pilku...je vice nez prinosna. Ovsesem ta chut a fortel je nezbytna. Vek, stav ani pohlavi nerozhoduje..... Diky za pripadny zajem popr. dobre minenou radu ci nasmerovani.

Zdravim do CZ....J.

Kontakt pres SZ nebo +248 2 569099
olin
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 96

Re: Zimni radovanky?

Příspěvekod olin » stř úno 01, 2017 5:43 am

Kua, nemít tady závazky, letím hned. Na jaře jsem stavěl nejmenší lodičku této kunstrukce ze "Stevensonový flotily"- Triad a stavbu jsem si vyloženě užil. Navíc přímo nenávidím zimu.
chevrolet-sc
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod chevrolet-sc » stř úno 01, 2017 5:54 am

No prave.... na to jsem byl upozornen...:-(

Co nadelam. Tak treba priste.... :wink:
olin
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod olin » stř úno 01, 2017 9:10 am

chevrolet-sc píše:No prave.... na to jsem byl upozornen...:-(

Co nadelam. Tak treba priste.... :wink:

Na co jsi byl upozorněn?
Jinak teď přestavuju byt a až se oteplí, tak se pouštím do stavby pětimetrovýho člunu AF4, kterej chci mít na prvního máje na vodě. Takže momentálně nevím, co dřív.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » stř úno 01, 2017 10:08 am

Já vím, tonoucí se stébla chytá. Máš právo vyzývat ke všemu co neodporuje dobrým mravům. To ti neupírám.
Ale představa že si nějaký jachtař koupí za 25-30 litrů letenku z jiného důvodu než že si tam chce zajachtat je vyloženě zcestná. Turista snad, nějaký "stavitel" co staví ne nejachtá možná, ale jachtař? Na břehu?

BTW: A prosím tě, a to jsi za ty téměř dva roky na tom projektu nezatloukl ani hřebík? Dcera už bude mít 16, za další dva roky "nestavění" 18. To už možná půjde z domu a o loď nebude mít zájem.

Možná jsi dokonale zapadl mezi domorodce. Když jsme se tam chystali tak žena někde v bedekru vyčetla že na Seychellech dělají hlavně ženy, muži většinou sedí celé dny ve stínu na terase a popíjejí chlazené nápoje. Proto jsi asi na práci nemohl sehnat žádného bubáka. Aby jich ženské nemuseli živit, tak si je neberou. Pouze se nechají oplodnit a vyperou je z domu.
Tolik bedekr....
:mad:
Pavel-Sulc
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 235
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pavel-Sulc » stř úno 01, 2017 10:50 am

Ahoj Chevrolet, myslím, že Tvůj nápad vůbec zcestný není. Každý jsme jiný. Pro naší rodinu je polovina jachtání plachtění a pobyt na lodi a druhá polovina je údržba lodě, kterou jsme celou sami stavěli. Teď jsem koupil nový diesel motor Lombargini, který připravuji vyměnit. Manuální práce je pro mě relax. Na Seychelech jsme byli celá rodina a je tam úžasně. Já bych na Tvůj nápad hned skočil, ale tuhle zimu mám plno práce na naší lodi. Pozdrav Pavel
chevrolet-sc
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod chevrolet-sc » stř úno 01, 2017 11:08 am

jj tonouci se tebla chyta....

to olin. Na to, ze zavazky.....

to Baharis: no nevim kde jsi k tomu prisel, nicmene dcerce bude tento mesic 16. Proto ten "spech".... jinak dlouho mi trvalo posehnat patricny material. Pak nejake pokusy...proste cas leti....:-)

Ohledne bubaku...neni problem, ze by nechteli, ale neumi....Naucili me rybarit i bez ryb. vystroje, naucili me jak a z ceho udelat ohen bez sirek, jak a na cem ugrilovat, jak a z ceho se napit a najist, jak udelat ze slane vody sladkou...a tisic a jednu vec..., ale....dej jim do ruky metr a jsou v zadeli...:-(. Mimochodem cetl jsem o cestach na Sey...od tebe i od ostatnich na netu. Obcas je mi z toho smutno. Zrovna tento tyden jsem tady potkal "chudaky" yachtare....Je to tady krasne a z chartrovky jeste hezci....nicmeneani nevim zda to mohu psat, aby to nevyznivalo jako reklama....proste jste za skokanky... ostatne ja to s nemcema nedelam jinak nez bubaci.... chces-li se vracet posli SZ. Poradim ti.
Jooo to jsem vlastne odbehl... no blazen asi trochu budu, nicmene za pokus nic nedam ne? Nevylucuji ani to yachtani, ale neslibuji. Mimochodem dnes prileteli lide za 14.000,- Kc. Pres Turky. Katarem se da take za +- 18.000,- ovsem nejak pres Belehrad. Nevim presne, nejsem v tom kovany. Ja letam jenom tim Emirates, kde je asi priblizne ta tva uvadena cena. Teda pro Cechy. My to mame jinak. Letame obracene.... Neco pozitivnejsiho by nebylo?.... Prosim.... :-? :wink:
chevrolet-sc
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod chevrolet-sc » stř úno 01, 2017 11:15 am

Diky Pavle. Zrovna jsem odeslal reakci na prispevek s dovetkem, zda by nebylo neco pozitivniho...a hups...je to tady. :-) Hned se mi lepe dycha. Treba me pochopi i nekdo kdo tech zavazku tolik nema.... Tak priste....
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 100

Příspěvekod RACEK » stř úno 01, 2017 12:31 pm

Měl jsi svoji nabídku napsat takhle ;)

Hledám někoho, kdo zabaví moji 16-ti letou dceru, abych měl víc času na stavbu lodi :crazy:

To by se pak zájemci jen hrnuli :D :D :D
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » stř úno 01, 2017 1:42 pm

Nic ve zlém, myslel jsem to v přátelském duchu. :D

Nějak mě nebere ta dlouhá prodleva mezi záměrem a provedením. Také jsem koupil plány. Odkládal a odkládal až odložil na neurčito. Nakonec jsem zjistil že charter mě dává neskutečnou svobodu ve výběru destinací a nejsem vázaný na jedno místo. Víc toho poznám a vzhledem k počtu aktivních dní mě to vyjde i levněji. Ovšem nemám moře u huby jako ty, to je jiná situace.

No nic. Přeji ti aby se ti ozvalo co nejvíce lidí, kteří ti pomohou uskutečnit (nebo zrealizují celé) tvé dílo. Zručný předpokládám že jsi, když dokážeš nastražit malajské vidle....

BTW: Rozumím tomu že ať se vrtnem kam se vrtnem, jsme domorodcům pro smích. Jiné to nebude, užíváme si to po svém, v našich dimenzích. Ale na druhou stranu mohou být místní rádi, že jim gringo doveze nějaké love a dá trochu vydělat. Já určitě řadím Seychelly nad Karibik a pokud se ještě někdy vydám někam do exotiky, tak k vám. I když vstupní formality byly pěkný vopruz.
chevrolet-sc
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod chevrolet-sc » stř úno 01, 2017 2:33 pm

To RACEK - Racku, racku,
Koledujes si o velkou facku.... :D

To Baharis - V klidu. Ja to take nebral ve zlem... ale tady je lod proste nutnost. Mam tady ten jejich Mahe boat, ale....lodek jsem par mel uz predtim, skutry....nicmene plachta je plachta. Co si budeme povidat. Ohledne charteru, zasee....mam katas za 2500 SR na vikend...! Pravda, nemohu si vybirat. Co v sobotu neodjede, to dostanu. Pred mesicem jsem chtel od dreamu lod jenom pro me a dcerku. OK. Sun Odyssey 379. 300E a do patku ji musis vratit. V nedeli jsem prijel na Eden Island a tam mi dali katas Salina 48...pro me a pro holcicku.....rikam zblaznili jste se??? Ja chci malou lod? Nechces? Neber....no vzal. Mohli jsme v ni tancovat....a tak je to tady se vsim....no odbocil jsem. Proste moje lod je v nedohlednu a ten prcek od Stevensona pro dcerku, jak jsi spravne poznamenal, je s mym pracovnim nasazenim v nedohlednu. Nicmene jsem ji slibil a laska by po ni touzila. Ostatne ja take. Tohle mi prislo jako docela dobry napad a jak se zda, nejsem uuuuplne mimo misu. Treba to dopadne a pomuze a nebo take ne... uvidime.
Ze by rozpadlik??? Nebo jenom strejda google?...:-).... ty jo to ale bylo neco.... nepral bych ti to.... :lol:
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » ned úno 05, 2017 4:02 pm

Mě to přijde jako dobrá nabídka pro někoho, kdo nemá rodinu a pracovní závazky, pro mladého kluka po škole....Pokud chevrolet-sc nabízí ubytování a stravu + občasné výlety po okolí ? Za jak dlouho se dá Vacationer postavit v jednom člověku za občasné pomoci hostitele, protože věřím, že mu to nedá a práce ho začne bavit... tři nebo šest měsíců ? Počáteční výdaj 12.000,- za letenku...(dcera v lednu kupovala zpáteční letenku z Mnichova do Jakarty za 12.000,-). Pepa Dvorský takto s dobrovolníky postavil La Grace (2x) za svezení... mě to přijde, jako dobrý nápad... :good:
olin
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod olin » ned úno 05, 2017 5:24 pm

Právě, že ty rodinné a pracovní závazky, plus přestavba domu. Jinak Vacationer bych měl sám v jednom človeku postavenej tak za 5-6 měsíců. Někdo bez zkušeností těch 6-8.
Počítám pouze po odpoledních a výkendech. Týden kýl, týden až dva rozkreslení a vyříznutí dílů trupu, dva až tři dýdny sestavení holého trupu, měsíc laminace, tmelení a broušení trupu, tak dva měsíce práce na ostatních dílech (kotmidlo, lukna atd) plus lak a ostatní dodělávky a měsíc na stěžeň, ráhna, plachty, takeláž. Kýl bych olaminoval samostatně a dno také alespoň jednou vrstvou, ještě před montáží.
Při těchto počtech vycházím z mojí stavby Triády, která je stejné konstrukce, ale podstatně menších rozměrů a bez kajuty. Složitost, nebo spíše jednoduchost konstrukce ale bude stejná.

Zpět na